Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megérkezett az új Cynic címadója

1211cynicA több mint egy hónapja bemutatott The Lion’s Share után megérkezett a második új dal is a Cynic új albumáról, a Kindly Bent To Free Usról, amely a Season Of Mistnél jelenik meg február 14-én. A lemezt trióban rögzítette Paul Masvidal, Sean Reinert és Sean Malone.

Február közepén kerül a boltokba a Cynic új albuma, a 2011 őszén kiadott Carbon-Based Anatomy EP közvetlen utódja. A lemezt a hollywoodi Perfect Soundban rögzítették Jason Donaghy hangmérnökkel. „Sokan dühösek lesznek majd, mások pedig köszönetet mondanak. Én az utóbbi táborral tartok!”, írta korábban a Facebookon a lemezről Sean Reinert dobos.

A dallista az alábbi:

1112cynic01. True Hallucination Speak
02. The Lion's Roar
03. Kindly Bent To Free Us
04. Infinite Shapes
05. Moon Heart Sun Head
06. Gitanjali
07. Holy Fallout
08. Endlessly Bountiful
09. Earth Is My Witness (deluxe bónusz)

„Ha mindenáron skatulyáznom kell, sci-fis, futurisztikus, földönkívüli hangulata van, de eközben nagyon dalközpontú is”, mondta még tavasszal a lemezről Paul Masvidal énekes/gitáros. „Olyan ez, mintha még jobban összeérett volna a Cynic. Nagyon modern, nagyon erős az anyag, és újszerű is. Nem olyan, mint bármi, amit korábban csináltunk: új színek, új terek… Váltogatom a cuccokat, próbálok mindig mindent egy kicsit másképp csinálni, és ez a játékra is áll. Totálisan cynices az anyag, de totálisan új is.”

Masvidal és Reinert a legutóbbi turnén Brandon Giffin basszerrel és Max Phelps gitáros/énekessel állt ki a színpadra, ők azonban nem játszanak a lemezen, ellentétben Sean Malone basszusfenoménnel, aki viszont – szintén vélhetően – a turnékat nem fogja vállalni ismét.

A lemez címadó dala alább meghallgatható.

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 Adam 2014-01-15 13:01
Elsőre ez inkább művészieskedő, mint művészi és bár jobb mint az előző dal ami hallhattunk, továbbra is érdektelen, nem köt le egyáltalán.
Idézet
 
 
+4 #1 Chris92 2014-01-15 10:44
Ez a szám már sokkal Cynic-esebb, a Traced in Air hangulatát idézi meg, de a Cabon szellőssége is erősen jelen van. Sokan morogni fognak, hogy a death metal hatások eltűntek, nekem viszont bejön, hogy Masvidal-ék jazzes beütésű prog metált játszanak, mert ezt igényesen teszik.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.