Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megérkezett az első dal Scheepers és Priester progresszív csapatától

0126blackwelderBlackwelder névre hallgat az a projekt, amelyben Ralf Scheepers, a Primal Fear énekese egyesítette erőit Aquiles Priesterrel, az Angra volt dobosával, illetve Andrew Szucs gitárossal és Björn Englen basszerrel. A formáció első dala máris meghallgatható.

A Blackwelder nem a két ismertebb tag kezdeményezésére jött létre, hanem a neve alapján bizonyára magyar gyökerekkel rendelkező Andrew Szucs, a neoklasszikus progresszív metalban utazó Seven Seraphim gitárosa hívta életre. A csapat első és egyetlen lemeze 2003-ban jelent meg Believe In Angels címmel, a mostani vállalkozás eredetileg ennek a folytatása lett volna, ám közben annyit módosult az irány, hogy Andrew inkább átnevezte a bandát. A tagok közül Björn Englen, a DIO Disciples basszere csatlakozott hozzá, majd Aquiles Priester dobos, aki az Angrában és Tony MacAlpine-nál is bizonyított, a legtöbben azonban garantáltan onnan ismerik, hogy elsőkörös jelölt volt a Dream Theaternél Mike Portnoy távozása után. Ezt a hangszeres szekciót tette végül kompletté Scheepers.

A Blackwelder virtuóz, ám a Seven Seraphimnál nyersebb, sötétebb zenét ígér majdani első lemezére, amely még idén megjelenik a GoldenCore/ZYX gondozásában. A The Night Of New Moon című dal alább meghallgatható.

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 kamikaze 2014-05-15 10:16
Jóval több fantázia van ebben a nótában - mint pl. az új Judas címadó dalában -, még akkor is, ha sok újdonság valójában nincs benne. Ezenkívül jól is szól, van erő, korrekt a stílusban. A dal viszont eléggé hirtelen ér véget, egy kicsit olyan, mintha le volna keverve. Ezzel együtt is biztató előzetes az új lemezükről.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.