Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Közzétette a Kindly Bent To Free Us nyitószámát a Cynic

1211cynicA már bemutatott The Lion’s Roar és a címadó után megérkezett a nyitódal is a Cynic új albumáról, a Kindly Bent To Free Usról, amely a Season Of Mistnél jelenik meg február 14-én. A lemezt trióban rögzítette Paul Masvidal, Sean Reinert és Sean Malone.

Február közepén kerül a boltokba a Cynic új albuma, a 2011 őszén kiadott Carbon-Based Anatomy EP közvetlen utódja. A lemezt a hollywoodi Perfect Soundban rögzítették Jason Donaghy hangmérnökkel. „Sokan dühösek lesznek majd, mások pedig köszönetet mondanak. Én az utóbbi táborral tartok!”, írta korábban a Facebookon a lemezről Sean Reinert dobos.

A dallista az alábbi:

1112cynic01. True Hallucination Speak
02. The Lion's Roar
03. Kindly Bent To Free Us
04. Infinite Shapes
05. Moon Heart Sun Head
06. Gitanjali
07. Holy Fallout
08. Endlessly Bountiful
09. Earth Is My Witness (deluxe bónusz)

„Ha mindenáron skatulyáznom kell, sci-fis, futurisztikus, földönkívüli hangulata van, de eközben nagyon dalközpontú is”, mondta még tavasszal a lemezről Paul Masvidal énekes/gitáros. „Olyan ez, mintha még jobban összeérett volna a Cynic. Nagyon modern, nagyon erős az anyag, és újszerű is. Nem olyan, mint bármi, amit korábban csináltunk: új színek, új terek… Váltogatom a cuccokat, próbálok mindig mindent egy kicsit másképp csinálni, és ez a játékra is áll. Totálisan cynices az anyag, de totálisan új is.”

Masvidal és Reinert a legutóbbi turnén Brandon Giffin basszerrel és Max Phelps gitáros/énekessel állt ki a színpadra, ők azonban nem játszanak a lemezen, ellentétben Sean Malone basszusfenoménnel, aki viszont – szintén vélhetően – a turnékat nem fogja vállalni ismét.

A lemez harmadik frissen bemutatott száma, a True Hallucination Speak alább – a másik két friss szerzeménnyel egyetemben – meghallgatható.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+2 #6 frincs 2014-02-03 11:20
Este lement mégegyszer, és sokkal sokkal pozitívabb a kép. Még az is lehet, hogy nagyon fogom szeretni. Mindenesetre bőven van igényem újra és újra meghallgatni. :-)
(Nyugi, nem fogok mindegyikről itt élménybeszámoló t tartani! ;-))
Már sok téma tetszett, de egy idő után még elvesztem benne (még szép...).
Ugyan az az alapvető "cynices" gitározás, amit valamelyest átmentettek a Tracedre, itt már egyáltalán nincs, de nagyon rétegzettnek tűnik. Szerintem a Tesseract, Safety Fire irányból jövőknek is érdemes megközelíteni ("őket" pl. biztos nem zavarja az ének 'furcsasága'). Kiemelhetném még Malone-t, de kiemeli ő magát (mint mindig).
Idézet
 
 
+3 #5 frincs 2014-02-02 22:59
Helyzetjelentés : Az 1. körön túl vagyok, és még élek. Sőt, közben le is törölgettem. :-)
Kap még legalább 2 esélyt, de túl sok reményt keltőre nem figyeltem fel. (Egy rész volt nagyon karakteres, de az meg nem tűnt maradandónak, de még buta vagyok hozzá, szóval majd meglátjuk...)
Most meg szól a Traced in Air, hogy jobban a helyükre kerülhessenek a dolgok.
Idézet
 
 
+2 #4 Myth 2014-01-30 21:07
Idézet - Chris92:
Erre a számra meg leginkább a pszichedelikus metál jelző illik. Változatos egy anyag lesz ez.


Szerintem már simán csak pszichedelikus hangulatú, erősen technikás progresszív rock. Elég kevés ebben a metál elem már, felváltotta a poppos vidámság.

Pedig én azt reméltem hogy a sok Death To All turnézás előhoz belőlük egy kicsit metálosabb vénát is. :(((
Idézet
 
 
+2 #3 Myth 2014-01-30 20:43
Jim Carrey kúrta el az albumot! Komolyan (2:25-nél):

http://www.youtube.com/watch?v=CjxU_ounLIY

Komolyra fordítva a szót, nekem az a legnagyobb bajom ezzel a 3 dallal, hogy akárhányszor pörgetem őket újra, annyival szívesebben hallgatnám helyettük a Traced In Air-t.

Annak ellenére hogy a Carbon-Based Anatomy után várható volt ez a hangzásbeli irány, szerintem kétségkívül ez lesz a leggyengébb a 3 nagylemezük közt - attól függetlenül, hogy az előző 2 mesterművük szinte megdönthetetlen elvárásokat állított fel. A mixet teljesen elszabták, basszgitár hol van már?! (és ez nem a youtube-os kompresszió) A hangszeres rész amúgy hozza a színvonalat, viszont a szövegeket nem érzem elég kiforrottnak, főleg a nyitódalban.

Szóval kicserélték a Cynic-et az Aeon Spoke-ra. Meglátjuk hoz-e még meglepetéseket az album másik fele (!).
Idézet
 
 
+5 #2 frincs 2014-01-30 11:20
"Váltogatom a cuccokat, próbálok mindig mindent egy kicsit másképp csinálni, és ez a játékra is áll." Ez a mondat nagyon tetszik, elég sok mindent bele tudok képzelni... :-)

Viszont, a legelső kitett dalt még meghallgattam, és (annak hatására) azóta az újabbakat nem. Majd csak egyben az egészet, és (sajnos) arra számítok, hogy közben végig (FIZIKAILAG IS) nagyon rosszul fogom érezni magam, majd ahogy jött, úgy megy a lomtárba az egész, és a későbbiekben csak ha a lemez címét meghallom, fel fog állni a szőr a hátamon, verejtékezni kezdek, le kell ülnöm, elsírom magam és körbe kell futnom a kerületet, hogy megnyugodjak.
De megpróbálom, hátha mégis tetszeni fog...
Idézet
 
 
+2 #1 Chris92 2014-01-30 11:11
Erre a számra meg leginkább a pszichedelikus metál jelző illik. Változatos egy anyag lesz ez.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.