Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Joe Perry nélkül dolgozik új albumán az Aerosmith

Egyelőre Joe Perry gitáros nélkül fogott bele új lemezének elkészítésébe az Aerosmith legénysége. Steven Tyler énekes, Brad Whitford gitáros, Tom Hamilton basszusgitáros és Joey Kramer dobos a kaliforniai Monroviában, a professzionális slágerszerző Marti Frederiksen stúdiójában kezdtek neki a friss daloknak.

Az Aerosmith négy tagja január 22-én jött össze, hogy végre nekilássanak az új albumnak, ami az első saját dalokat tartalmazó teljes lemezanyaguk lesz a 2001-es Just Push Play óta. A tervek szerint az első körben február 2-ig biztosan együtt maradnak, Steven Tylert ekkor szólítja majd el a kötelesség az American Idol tévéműsor zsűrijébe. „A munka nagyon jól halad", nyilatkozta Marti Frederiksen a Billboardnak. „Régi dalokat nyomtunk, riffeket raktunk össze, mulattunk, sokat nevettünk, és déltől este tizenegyig dolgoztunk. Beletemetkezünk a melóba..."

Azt egyelőre sem a producer, sem a zenekar nem közölte, miért kell nélkülözniük Joe Perryt a munka jelenlegi fázisában: csak annyit lehet tudni, hogy a gitárost valamiféle más irányú kötelezettség szólította el, de ezt közelebbről nem határozták meg. Frederiksen viszont kijelentette, hogy társainak nagyon hiányzik a banda ötödik tagja. Ennek ellenére már az első három napban négy új dal alapjait rakták össze. „Ezek nincsenek feltétlenül készen, mert gyorsan akarunk haladni, és nem mindenáron befejezni az összes ötletet", mondta Frederiksen. „Inkább az a cél, hogy később sok alapanyagból lehessen válogatni." A csapatnak emellett még akad egy halomnyi be nem fejezett ötlete 2008-ból is, amikor Brendan O'Brien producerrel álltak neki dolgozni az új lemezen, ám akkor valahogy nem tudtak egymásra hangolódni, és inkább befejezték a munkát.

Joe Perry köztudottan nem lelkesedett túlságosan Tyler American Idol-os elfoglaltságaiért, néhány hete pedig maga az énekes is azt nyilatkozta, hogy fogalma sincs, hol van éppen a gitáros. Mindez a Tyler kilépése/kirúgása (rokonszenvesebb változat aláhúzandó) körül támadt 2009-es kavarás után akár aggasztónak is tűnhet, de a banda környezetében mindenki esküszik rá, hogy az Aerosmith az év második felében már turnézni fog Japánban és Dél-Amerikában, addigra pedig akár az új lemez is megjelenhet. Meglátjuk...

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.