Shock!

július 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Hívtak a Mötley Crüe-be, a Panterába, a Velvet Revolverbe és az Aerosmith-be is”

Sammy Hagar a '80-as évek közepén egyszer megmentette a Van Halent, így nem csoda, hogy később számos élvonalbeli zenekar akarta vele megismételni a sikersztorit. Az énekes a Forbes magazinnak most részletesen kitálalt arról, kik kilincseltek nála azért, hogy csatlakozzon hozzájuk – mindannyian eredménytelenül.

„Egyszer hívtak a Mötley Crüe-be", kezdte sorolni az elutasított felkéréseket Sammy Hagar. „Aztán egyszer hívtak a Panterába is, igaz, a menedzsereik. Szintén hívtak a Velvet Revolverbe, miután Scott Weiland kilépett és visszament a Stone Temple Pilotsba. Sokáig vártam arra, hogy hívjanak a Led Zeppelinbe, hogy nemet mondhassak. Ők voltak a világ legnagyobb bandája, és Robert Plantet senki sem pótolhatná. Az Aerosmithbe is hívtak, és akkor is nemet mondtam. Bizonyos bandák bizonyos frontembereit sokkal bonyolultabb lenne helyettesíteni, mint másokat. Steven Tyler és az a banda negyven éve együtt van, és ilyenbe egyszerűen nem másznál bele szívesen. Évekkel ezelőtt volt rá példa, hogy Joe Perry helyén más gitározott, de a mikrofonnál mindig is Steven állt."

Sammy szerint a Van Halennel annak idején más volt a helyzet. „David Lee Roth nem volt jó énekes, ellenben frontemberként zseniális. Én akkoriban ugyanazokat az arénákat töltöttem meg szólóban, amiket ők, szóval ott inkább két erő egyesítéséről volt szó, ami működött. Ez azonban ritka. Mindnyájunk szerencséje, hogy a rajongók elfogadták a párosítást, és így még nagyobbak lehettünk."

Sammy jelenleg épp nagysikerű önéletrajzi könyve, a Red: My Uncensored Life In Rock kapcsán ad rengeteg interjút a tengerentúlon, de már készül a Chickenfoot projekt második albuma is, ami sajátos humorral valószínűleg Chickenfoot IV címmel kerül majd a boltokba valamikor ősszel. Sammy, Joe Satriani, Michael Anthony és Chad Smith fő munkatársa a stúdióban az a Mike Fraser, aki korábban az AC/DC-vel és a Metallicával is dolgozott már. Az albumra olyan dalok kerülnek majd fel, mint a Who's Next, az Astral Years, a No Change, az I Ain't Got You, I Got The Two By Blues, a Come Closer és a Setting Sun.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.