Shock!

június 17.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Harminchét évvel az első után itt a hatodik nagylemez

1004bostonLife, Love & Hope címen jelenik meg december 3-án a Frontiers gondozásában a Boston új albuma. Az amerikai AOR legenda a világ talán leglassabban dolgozó zenekara, hiszen 1975 óta aktívak, és ez még csak a hatodik stúdiólemezük lesz – amely tizenegy évvel követi a legutóbbi Corporate Americát.

„Ezek a dalok a szívemből jöttek, mindegyiküket több hónapomba telt megírni, meghangszerelni, előadni és felvenni, hogy mind megfeleljen a Boston legnyersebb kritikusának, azaz saját magamnak", mondja a zenekar főnöke, Tom Scholz, aki az egész anyagot analóg berendezésekkel rögzítette – ugyanazokkal a felszerelésekkel, amellyel az utóbbi harmincöt évben is mindig dolgozott. Az albumon több énekes hangja is hallható lesz: Scholz még olyan felvételeket is felhasznált, amelyeken a 2007-ben elhunyt eredeti frontember, Brad Delp hallható, de Tommy DeCarlo, Kimberley Dahme, David Victor és maga Tom is szerepel a számokban. Scholz szerint a dalok egy része a lehető legklasszikusabb Boston stílust idézi, de akadnak kísérletezősebb szerzemények is.

A Boston első albuma, az 1976-os Boston minden idők legnagyobb példányszámban elkelt rocklemezei közé tartozik, csak az Egyesült Államokban több mint 17 millió példányban talált gazdára a More Than A Feeling dal sikerét követően. A maximalista Scholz ezután még viszonylag gyorsan, 1978-ban kihozta a folytatást Don't Look Back címmel, de a hármas számú Third Stage-re már 1986-ig kellett várniuk a rajongóknak (utóbbi két album egyébként az amerikai listák első helyéig jutott), a következő Walk On pedig csak 1994-ben érkezett. A Boston legutóbbi lemeze 2002-ben jött ki Corporate America címmel.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.