Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Gus G.: „Gyilkos témákat írtunk Ozzyval”

Noha a Black Sabbath újjáalakulása és következő évi visszatérő nagylemeze miatt Ozzy Osbourne szólókarrierje a következő időszakban kissé háttérbe szorul majd, az énekes görög gitárosa, Gus G. továbbra is nagyban dolgozik az új dalokon.

„Ha támad egy ötletem, ami csak úgy gitározgatásból vagy jammelésből fakad, automatikusan tudni szoktam, hogy a Firewindhez vagy Ozzyhoz passzol inkább", mondta Gus a The Great Southern Brainfartnak. „Mindkét esetben heavy metalról van szó, de a Firewind stílusa azért eltér Ozzyétól. Vagyis ha valami súlyosabb, sabbathosabb téma kerül elő, az Ozzyhoz megy, ha pedig speed metalosabb, technikásabb az adott ötlet, abból nyilvánvalóan Firewind nóta lesz. De egyelőre még nem nagyon kell döntéseket hoznom arról, hogy mit hol használok majd, mert egyelőre abban a szakaszban vagyok, ahol még csak kreatívnak kell lennem. Kidolgozom a riffeket, amik eszembe jutnak, feldemózom őket, és a végén majd meglátjuk, melyikből mi fejlődik ki."

Gus természetesen a következő Ozzy lemezről is szót ejtett az interjúban. „A Screamnél olyan helyzet állt elő, hogy a dalok készen álltak, amikor bekerültem a képbe, akkor már csupán egy gitárosra volt szükségük, aki feljátssza őket. Ozzy ugyanakkor nagyon nyitott volt, és azt mondta, menjek, és csináljam a dolgomat, ha pedig valamit meg szeretnék változtatni, akkor változtassak. Pár részt módosítottam is – kicsit gitáros-orientáltabbá tettem ezeket, mert a producer (Kevin Churko) nem igazi gitáros, a nótákat azonban ő írta. A turné közben pedig elkezdtünk dolgozni a közös nótáinkon is, és az elkészült anyag gyilkosan szól. Alig várom, hogy ismét stúdióba vonuljunk, és elkészítsük a következő lemezt!"

A gitáros azt is elismerte, hogy az ő sugallatára kerültek be a legutóbbi Ozzy turné programjába a hosszú évek óta hanyagolt The Ultimate Sin lemez dalai. „Ozzy már el is felejtette, mennyire szerette a Killer Of Giantset, mert nem is játszotta élőben 1986 óta. Nincsenek igazán jó emlékei a The Ultimate Sin lemezről, de azt mondtam neki: ezt az egyet poroljuk le, mert állati jó nóták voltak ott. Azt mondta, igazából a hangzást utálta, de hát élőben teljesen másképp szól egy ilyen dal, mint lemezen. Briliáns témák sorakoznak azon az albumon, még ha a keverés mai füllel már kissé idejétmúltnak is tűnik. A dalok viszont igazi gyémántok. Folyamatosan győzködtem Ozzyt a turné utolsó szakaszában arról is, hogy szedjük elő az S.A.T.O.-t a Diary sf a Madmanről, amit végül el is próbáltunk, de a programba aztán nem került be. Szintén óriási nóta, amit soha nem játszott élőben. Remélem, egyszer azért előkerül majd, talán a következő turnén. Ozzy is szereti egyébként ezeket a dolgokat. Meghallgatja, és azt mondja: haver, ez kibaszott jó. Szóval biztos vagyok benne, hogy előkerülnek majd még ilyen ritka nóták, mert Ozzy nyitott a dologra, hiszen tudja: a megfelelő emberek állnak a háta mögött. Akármit kér, megtesszük neki. Azért vagyunk ott, hogy ő elégedett legyen."

Jelenleg persze erősen kérdéses, mikor készülhet el a következő Ozzy lemez, hiszen 2012 a Black Sabbath jegyében telik az énekes számára, és az őszre várható visszatérő Sabbath lemez kapcsán bizonyára újabb turnékat is szerveznek majd. Vagyis mi 2014 előtt annyira nem számolnánk új Ozzy szólóalbummal...

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.