Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Fire For Effect: még idén kijön a death metal szupergroup bemutatkozása

Az Agonia kiadónál érkezik még idén a Fire For Effect első albuma. A death metalos szupergroupban két jelentős tagcsere is történt, de elég jól megoldották a pótlást…

0620fireforeffect

Bret Hoffmann énekes (Malevolent Creation), Tony Choy basszusgitáros (Pestilence), Mike Smith dobos (Suffocation) és Gio Geraca gitáros (Malevolent Creation, Ashes Of Ares) alapította két évvel ezelőtt a Fire For Effect zenekart, amely most leszerződött az Agonia Records istállójába. A bandában az egyik legfontosabb poszton változás történt: Smith helyén egy másik extrém metal vadállat, Derek Roddy ül (Hate Eternal, Nile), Choy pedig Paul McBride-nak (Ends) adta át a helyét. A másodgitáros Eric Bukowski lett. A projekt fő zenei agya ugyanakkor Geraca. „Nagyon büszke vagyok rá, amit ilyen rövid idő alatt elértünk, és alig várjuk, hogy megmutassuk a zenénket a közönségnek is", mondta a gitáros még korábban a zenéről. „Szerintem az emberek nagyon meg fognak lepődni! Ami a hangzásunkat illeti, nem tudom, hogy ez önálló stílus-e, de amolyan megfeketedett háborús metalra gondoljon mindenki a legrusnyább formájában."

Az előzetes nyilatkozatok szerint az új zenekar összességében a tagok egyik korábbi bandájára sem emlékeztet igazán, a hangzás pedig egyszerre epikus és extrém, benne némi nordikus fűszerrel. Az első lemez megjelenése az év második felében esedékes.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.