Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Fear Factory: senki sem hiányzik, a dobgép úgysem téveszt

Dino Cazares szerint nem jelent igazi változást a Fear Factory működése szempontjából, hogy a banda lecserélte a ritmusszekcióját. Szavai főleg annak fényében nyernek sajátos színezetet, hogy a nyár elején megjelenő The Industrialist albumon igazából nem is játszott élő dobos...

Érdekes dolgok derültek ki nemrég az új Fear Factory lemezről, a The Industrialistről: Dino Cazares gitáros a Facebookon nyilvánosságra hozta, hogy a felvételek során nem vették igénybe élő dobos szolgálatait, az anyagon végig általa programozott dobok hallhatóak. Vagyis a fedélzetről nemrég távozott Gene Hoglan nem játszott a lemezen, helyette a demózás során a Devolved ütős John Sankey segítette ki a csapatot, a turnén viszont már Mike Heller játszik majd. A Fear Factory a közelmúltban basszert is cserélt, Byron Stroud helyére Matt DeVriest állították. A lemezen egyébként szintén Cazares basszusozik.

„Mike Heller tudja az összes dalunkat, nagyszerűen teljesít”, magyarázta Dino a cserékről a Guitar Worldnek. „Ami pedig a basszusgitárost illeti, Matt DeVries a Chimairában annak idején gitározott. Mi pedig mindig egy olyan basszert szerettünk volna, aki mintegy második gitárosként képes helyt állni a csapatban. Matt nagyjából azt csinálja, amit én, ami állati feszessé teszi a zenekart a mélyebb tartományokban. És ehhez még hozzájön Mike, aki szintén állati feszes, technikás és hihetetlenül kemény. Az egész zenekar baromira összerántott így.”

Cazares szerint a ritmusszekció cseréje nem jelent igazi változást a banda életében. „Barátként hiányzik Gene és Byron, hiszen az elmúlt három évben együtt turnéztunk, de mindenki csinálja a saját dolgait. Byron a 3 Inches Of Bloodban játszik most, Gene meg minden zenekarban!”, nevetett. „Gene az a dobos, akire egyszerűen mindenkinek szüksége van. Szerencsés, aki megkapja, ha érted, mire gondolok… Most egyszerre intézi a Testamentet, a Dethklokot, rengeteg mindent. Nekünk pedig szintén óriási muzsikusaink vannak Mike és Matt személyében, és boldog vagyok emiatt. Szar zenészeket sosem vennék be.” A teljes képhez még hozzá tartozik, hogy távozásáról nemrég Stroud csak annyit mondott egy interjúban: nem érdemes olyan emberekre vesztegetni az időt, akik nem becsülik meg a másikat...

A június 5-én érkező The Industrialist dallistája az alábbi:

01. The Industrialist
02. Recharger
03. New Messiah
04. God Eater
05. Depraved Mind Murder
06. Virus Of Faith
07. Difference Engine
08. Dissemble
09. Religion is Flawed Because Man is Flawed
10. Human Augmentation
11. Blush Response (Difference Engine) (deluxe digibook bónusz)
12. Landfill (deluxe digibook bónusz)

 

Hozzászólások 

 
+1 #5 Innerfire26 2012-05-31 11:55
Bocs, cikket nem olvastam, de a számokat már hallottam, és Ray Herrara hasonló szinten tolta annak idején a dobrészeket.
Idézet
 
 
+1 #4 Innerfire26 2012-05-31 11:53
Engem nem izgat különösebben hogy miujság a dobossal, ha sokkal agresszívebb a hangzás, mintha egy emberanyag kalimpálna. De szerintem ez a dobgép dolog csak a REmanufacture anyagnál van így.
Idézet
 
 
+2 #3 Venomádi 2012-05-19 20:33
Engem egész odáig nem izgat ez a robotosdi, amíg élőben be nem bizonyítják, hogy ember is képes eljátszani, na utána szarok én rá :)
Idézet
 
 
+3 #2 kt 2012-05-18 21:26
Egyből ki is törne a parasztlázadás, pedig addig milyen király volt minden.
Idézet
 
 
+5 #1 Aladin 2012-05-18 13:50
És ha még tudnátok, hogy hány lemezen nem játszik élő dobos :-). Csak épp nem kötik az orrunkra.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.