Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Dystopia: megérkezett az új Megadeth címadója, január 22-én jön a lemez

Bemutatta a január 22-én megjelenő Dystopia lemez címadó dalát a Megadeth. A zenekar a tengerentúlon a Suicidal Tendencies és a Children Of Bodom társaságában mutatja majd be az anyagot, a fesztiválszezonban pedig Európa következik.

0929md

Január 22-én, Dystopia címmel jelenik meg a Megadeth új, tizenötödik nagylemeze, amelyet a zenekar ismét új felállásban, Kiko Loureiro szólógitárossal és Chris Adler dobossal készített el. Az album producere Dave Mustaine mellett Toby Wright volt, a keverést Josh Wilbur végezte, és a banda ismét súlyosabb irányba kanyarodott rajta, mint amit legutóbb, a sok vitát kiváltott Super Collideren követtek. „Szerintem sokan örülnek majd, mert a zene megint elég agresszív", mondta korábban Mustaine az új albumról a Guitar Worldnek. „Olyan ötleteket gyűjtöttem össze, amik az elmúlt sok évben születtek, és ott álltak kazettákon, mikrokazettákon, néha még floppykon. Mindet felnyomtam egy merevlemezre, és ott álltam több mint kétszáz dalötlettel meg gitártémával. Ami elég elsöprő mennyiség. Ezt csökkentettük le tizenhárom dalra. Nincs semmi olyan az albumon, ami túlságosan is eltérne a normálistól. Szerintem az lesz a leginkább fülbeötlő, hogy milyen hatással volt a játékomra, amikor tavaly felléptem a San Diegó-i Szimfonikusokkal. Bizonyos dalok hallatán meg lehet mondani, hogy hatással volt rám, amikor Vivaldit, Bachot és hasonlókat tanultam. De olyasmi nincs itt, mint a Super Collideren a Blackest Crow volt, és szövegileg sem a Risk témái a meghatározóak, mint amikor az extasyról, a munkaközvetítő előtt álló sorról meg ilyesmikről énekeltem. Ezek a nóták tényleg nagyon sötétek. De hogy szerepel-e közöttük bármi váratlan? Ez attól függ, mit vársz. És akárhogy is nézzük: kiszámíthatóan kiszámíthatatlannak lenni még mindig azt jelenti, hogy kiszámítható vagy."

A lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

1002megacover01. Death From Within
02. Fatal Illusion
03. Conquer... Or Die!
04. Lying In State
05. Me Hate You
06. The Emperor's New Clothes
07. Dystopia
08. Bullet To The Brain
09. Last Dying Wish
10. Post American World
11. Look Who's Talking
12. The Threat Is Real
13. Poisonous Shadows
14. Melt The Ice Away (Budgie-feldolgozás)
15. Foreign Policy (Fear-feldolgozás)

A zenekar észak-amerikai turnéja februárban indul a Suicidal Tendencies, a Children Of Bodom és a Havok társaságában – mindez azért pikáns, mert Dave Mustaine és Mike Muir viszonya köztudottan minden volt régebben, csak felhőtlen nem. A körutat összehangolják a Lamb Of God és az Anthrax körútjával, amely januárban startol, és február közepéig tart, vagyis a Megában végig Chris Adler játszik majd a tengerentúlon. Európába a fesztiválszezonban érkeznek majd, a doningtoni Download és a clissoni Hellfest már biztos állomás a turnén.

 

Hozzászólások 

 
+2 #10 Venomádi 2016-01-09 20:47
Idézet - Sárvári Gábor:
Idézet - Venomádi:
Több olyan véleményt is olvastam, hogy Hangar 18 part 2. Van benne igazság. Bejött, de semmi több, a verzéket még valahogy fel kellett volna dobni, túl repetitív.


Kicsit a Black Swanra hasonlít a verze nem? Másképp fejezi be a dallamot meg ez gyorsabb is, de szerintem hajaz. Amúgy fasza kis zene ez, eddig megjelentek közül én ezt csípem a legjobban.


Ezt is már olvastam többször, szerintem nem igazán, max nagyon enyhén. A Black Swan alapvetően könnyedebb, pozítivabb zeneileg. Itt két kör verze után már kellene nekem az a refrén. De ez továbbra is az én bajom, meg véleményem, de kösz, hogy értelmesen tudtál reagálni arra amít írtam.
Idézet
 
 
+2 #9 Sárvári Gábor 2016-01-08 20:54
Idézet - Venomádi:
Több olyan véleményt is olvastam, hogy Hangar 18 part 2. Van benne igazság. Bejött, de semmi több, a verzéket még valahogy fel kellett volna dobni, túl repetitív.


Kicsit a Black Swanra hasonlít a verze nem? Másképp fejezi be a dallamot meg ez gyorsabb is, de szerintem hajaz. Amúgy fasza kis zene ez, eddig megjelentek közül én ezt csípem a legjobban.
Idézet
 
 
-1 #8 Venomádi 2016-01-08 16:03
Több olyan véleményt is olvastam, hogy Hangar 18 part 2. Van benne igazság. Bejött, de semmi több, a verzéket még valahogy fel kellett volna dobni, túl repetitív.
Idézet
 
 
+3 #7 nemmondommeg 2016-01-08 16:00
Szerintem meg az eddigi legjobb szám az albumról, de nekem a másik kettő is nagyon bejött. Fasza lesz ez!
Idézet
 
 
+2 #6 kamikaze 2016-01-08 15:38
Felemás érzéseim vannak az új dalokkal kapcsolatban, nem rosszak, de nem is kifejezetten jók. Vagy lehet, hogy csak többet vártam a nagy fogadkozásaik után. ,,Olyan ötleteket gyűjtöttem össze, amik az elmúlt sok évben születtek", mondja MegaDave, és tényleg. Ebben a címadóban is több részlet ismerős már korábbi dalaikból, még a gitárszólóban is (ami jó) van egy futam (3.33-tól), mely nagyon hasonlít egy régi emblematikus Friedman villantásra (nem mondom meg melyikre, csak azt, hogy a RIP-en van. :)). De valahogy ezek az összeillesztett részletek egyenlőre nem állnak össze kerek egésszé. Lehet, hogy mégis jobb lett volna egy teljesen új anyagban gondolkozni, és akár a többieket, Kikot és Adlert is a dalszerzésbe jobban bevonni. Na, de hátha egyben hallgatva a lemezt azért erősebb lesz a végeredmény. Most mégis úgy vélem, hogy újabb szerzők bevonása nélkül mintha egy kicsit megfáradt volna a történet (pedig még a Super Collider is tetszik).
Idézet
 
 
+3 #5 Jézus 2016-01-08 15:02
Nekem ez nem igazán jön be, a Threat is real is sokkal tetszetősebb, nekem legalábbis.
Idézet
 
 
+2 #4 Thomas 2016-01-08 14:52
Nagyon jó szám. S kész. :)
Mustainetől nem várunk el pacsirtáskodást . A szám fülbemászó, a szóló pedig jól felépített, kibontott, nem Friedmann, de ott van...
Idézet
 
 
+6 #3 Chris92 2016-01-08 10:46
Na ezen a számon már erősen érződik Kiko jelenléte és nemcsak a gitárszólóknál.
Most már kifejezetten várom a lemezt, mert egyre jobbnak tűnik. :)
Idézet
 
 
+3 #2 pekkae 2016-01-08 08:46
Szerintem meg rohadt jó lemez lessz.
Eddig egyik számban sem csalódtam ami megjelent!
Idézet
 
 
+10 #1 Tama1975 2016-01-08 06:15
A fenti uenekari fotó olyan, mintha Kiko és Junior azt gondolnák, hogy a Manowar-ben vannak, Dave pedig leginkább egy dühös Agnus Youngra hasonlít,akinek elvették a myakkendőjét.
Az új lemezzel kapcsolatos kétségeket sajnos ez a nóta sem oszlatta el:(
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.