Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Cynic: futurisztikus, sci-fis és újszerű lemezen dolgoznak

Nagyban dolgozik új albumának dalain a Cynic, amely így akár már 2012 második felében a boltokba kerülhet. Paul Masvidal énekes/gitáros az ír Molten magazinnak beszélt a munkálatokról.

„Mélyen beleástuk magunkat a dalszerzésbe”, magyarázta Paul. „A cél az, hogy nyárra leszállítsuk a lemezt, és év vége felé meg is jelenhessen. Most azonban minden csak arról szól, hogy gyilkos anyag készüljön. És már most is nagyszerűen érzem magam emiatt, mert szerintem jó formában vagyunk.”

Masvidal szerint az ősszel kiadott Carbon-Based Anatomy EP-t követő lemez irányvonalát egyelőre nehéz lenne meghatározni. „Ha mindenáron skatulyáznom kell, sci-fis, futurisztikus, földönkívüli hangulata van, de eközben nagyon dalközpontú is. Olyan ez, mintha még jobban összeérett volna a Cynic. Nagyon modern, nagyon erős az anyag, és újszerű is. Nem olyan, mint bármi, amit korábban csináltunk: új színek, új terek… Váltogatom a cuccokat, próbálok mindig mindent egy kicsit másképp csinálni, és ez a játékra is áll. Totálisan cynices az anyag, de totálisan új is.”

A nemrég Budapesten is koncertezett Cynic rajongói március 23-án egy újabb kuriózumnak is örülhetnek, a Season Of Mist ugyanis kiadja a Masvidal és Sean Reinert mellett Jason Gobel gitárosból, Chris Kringel basszusgitárosból és Aruna Abrams billentyűs/énekesnőből álló egykori Portal formáció demóit is.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.