Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Cynic: feloszlás vagy átalakulás?

0911cynicMűvészi és személyes nézetkülönbségek miatt ismét feloszlott a progresszív színtér egyik legkülönlegesebb zenekara, a floridai Cynic, bár Paul Masvidal jelenleg minden lehetséges módon meg akarja menteni a csapatot. Mindez természetesen azt is maga után vonja, hogy a zenekar őszi európai turnéja – így a magyar koncert – elmarad.

„Nehéz szívvel teszem közzé a Cynickel kapcsolatos mai híreket", írta tegnapi közleményében Sean Reinert. „A Cynic innentől megszűnik aktív zenekar lenni. Művészi és személyi ellentétek miatt a Cynic történetének második fejezete is lezárult. A legutóbbi koncertjeink Japánban pozitív szájízt hagytak bennem, annak ellenére is, hogy ezeken a bulikon álltam utoljára életemben egy színpadon Paul Masvidallal és Sean Malone-nal. A Paullal ápolt hosszútávú kreatív partneri viszonyom, amely még akkor kezdődött, amikor fiatal dél-floridai kölykök voltunk, egyszerűen annyi súrlódással járt, hogy az én szemszögemből egyszerűen semmilyen módon nem lehet megmenteni, megjavítani vagy a felszínen tartani a zenekart. Ilyesmik sajnos megesnek a zenekarokkal. Eltérő szintű konfliktusok, véleménykülönbségek, zenei irányvonalak vagy perspektívák merülhetnek fel, és néha ezek a dolgok leküzdhetetlenek, semmiféle időbefektetés vagy erőfeszítés nem tudja helyrehozni őket. Pontosan ez a helyzet most a Cynic esetében is."

Paul Masvidal később közzétette: őt magát sokként érte Reinert közleménye. „Épp most értem haza Japánból, és a postafiókom felrobbant. Sean sem velem, sem Malone-nal nem egyeztetett a Cynic hivatalos feloszlásáról vagy arról, hogy a lekötött turnék elmaradnak. Valahogy megkönnyebbültem, hogy végre befejeződött ez az egész, mert az utóbbi években már nagyon kemény volt a helyzet, de eközben megpróbálom kitalálni, hogyan lehetne ezt a turnét megmenteni egy új dobossal – azzal együtt is, hogy Sean helyrehozhatatlan károkat okozott azzal, hogy az utolsó pillanatban lefújta az egészet. Kérlek, osszátok meg ezt az üzenetet a rajongókkal, a barátokkal, mert Sean kiszedett a Facebook-oldalunk adminisztrátorai közül, szóval ahhoz nem férek jelenleg hozzá. Bocsánat a drámáért, az élet néha bonyolulttá válik... A Cynic így vagy úgy, de folytatódni fog."

A Cynic október 9-ére tervezett budapesti koncertje mindenesetre már biztosan elmarad.

 

Hozzászólások 

 
+11 #1 extremeblast 2015-09-11 10:19
Az átalakulás már rég megtörtént .......:)))))))).
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.