Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Cynic: be sem bírják fejezni a munkát az ötletáradat miatt

Nagy erőkkel dolgozik az új lemezen a Cynic legénysége, és olyan sok használható ötletük támadt az utóbbi időben, hogy inkább mindet kidolgozzák a munka befejezése helyett. Mindez persze azzal is jár, hogy az eredetileg őszre tervezett megjelenés nem feltétlenül lesz tartható…

„Annyira áradnak az ötletek, hogy inkább minden egyes jó ötletet kibontunk ahelyett, hogy direkt leállítanánk magunkat, ha összegyűlik egy CD-re elegendő anyag”, áll a zenekar közleményében. „Habár a dalok lassan alakot öltenek, még mindig csak felfedezzük ezt az új irányt, és engedjük, hogy a zene döntsön helyettünk, és vigyen magával minket. A zene kezeibe helyeztük magunkat…”

„Mélyen beleástuk magunkat a dalszerzésbe”, magyarázta még az év elején egy interjúban Paul Masvidal gitáros/énekes. „Minden csak arról szól, hogy gyilkos anyag készüljön. És már most is nagyszerűen érzem magam emiatt, mert szerintem jó formában vagyunk.” Paul szerint a tavaly ősszel kiadott Carbon-Based Anatomy EP-t követő lemez irányvonalát egyelőre nehéz lenne meghatározni. „Ha mindenáron skatulyáznom kell, sci-fis, futurisztikus, földönkívüli hangulata van, de eközben nagyon dalközpontú is. Olyan ez, mintha még jobban összeérett volna a Cynic. Nagyon modern, nagyon erős az anyag, és újszerű is. Nem olyan, mint bármi, amit korábban csináltunk: új színek, új terek… Váltogatom a cuccokat, próbálok mindig mindent egy kicsit másképp csinálni, és ez a játékra is áll. Totálisan cynices az anyag, de totálisan új is.”

A tavaly decemberben Budapesten is koncertezett Cynic rajongói néhány hónappal ezelőtt egy újabb kuriózumnak is örülhettek, a Season Of Mist ugyanis kiadta a Masvidal és Sean Reinert mellett Jason Gobel gitárosból, Chris Kringel basszusgitárosból és Aruna Abrams billentyűs/énekesnőből álló egykori Portal formáció demóit is Cynic néven, The Portal Tapes címmel.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.