Shock!

október 23.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Csak olyanokkal akarok zenélni, akik akkora élvezetüket lelik ebben az egészben, mint én”

Évek óta készül, és október 2-án végre megjelenik Corey Taylor első szólóalbuma. Az énekes most bemutatta a lemez negyedik szerzeményét.

0730corey

A Roadrunner gondozásában kerül a boltokba ősszel Corey Taylor első szólóalbuma, amelyen újonnan született dalok mellett olyanok is helyet kapnak, amelyek gyökerei az énekes tinédzserkoráig nyúlnak vissza. A Jay Ruston producerrel készített CMFT – azaz minden bizonnyal Corey Motherfuckin' Taylor... – című anyagot Christian Martucci gitárossal (lásd még Stone Sour), Zach Throne gitárossal, Jason Christopher basszerrel és Dustin Robert dobossal rögzítette Corey, és bevallottan stílusok között ugráló, változatos albumról van szó.

Corey egy friss interjúban most a lemez készítése közbeni hangulatról is beszélt. „Mindenkivel játszottam már az albumon felbukkanó srácok közül ilyen vagy formában, de egyszerre még soha”, mondta az énekes az MMM Hard N Heavy rádióállomásnak. „Nemcsak azt tudtam, hogy tehetség és kreativitás szempontjából kirázzák a kisujjukból a dolgot, hanem azt is, hogy mindannyian jól érezzük majd magunkat a munka során, és nagyszerűen fogunk szórakozni. Egyszerűen eljutottam arra a pontra, amikor már nem érdekel annak a romantikája, amikor komoly feszültségek közepette készül el egy kiemelkedő album. Nem is igazán hiszek már ebben. Úgy gondolom, egy kiemelkedő album a kiemelkedő dalokból fakad. Ha jó dalaid vannak, amiket jó zenészek játszanak, érezhetitek magatokat jól is a munka közben, és a lemez így is ugyanolyan jó lesz. Elértem odáig az életemben, amikor már egyszerűen fáraszt, ha szenvednem kell zenélés közben. Csak olyan emberekkel akarok zenélni, akik épp akkora élvezetüket lelik ebben az egészben, mint én magam.”

coreytaylor_cA lemezen az alábbi dalok kapnak helyet:

01. HWY 666
02. Black Eyes Blue
03. Samantha's Gone
04. Meine Lux
05. Halfway Down
06. Silverfish
07. Kansas
08. Culture Head
09. Everybody Dies On My Birthday
10. The Maria Fire
11. Home
12. CMFT Must Be Stopped (feat. Tech N9ne and Kid Bookie)
13. European Tour Bus Bathroom Song

A Culture Head című szerzemény most meghallgatható. Az anyagról korábban már három számot is bemutattak, ezek közül vizuális szempontból mindenképpen a CMFT Must Be Stopped az érdekesebb, amelynek videójában egy sor híresség cameózik Lars Ulrichtól Nikki Sixxen, Rob Halfordon, Marilyn Mansonon, Scott Ianen és Nergalon át egészen Randy Blythe-ig.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#1 Kormorán 2020-09-25 11:33
Hááát, én még mindig nem tudom. Az biztos, hogy a zene csapongó, de egyfelől nem vagyok biztos abban, hogy ezek a dalok nem fértek volna el egy Stone Sour lemezen, másfelől ez a HWY 666 tipikusan az a dal, amit egy Volbeat 100x jobban adna elő. A Culture Head gitártémája meg akár RATM is lehetne.

Egyszerűen nem érzem ezekben a dalokban azt a fajta megfejtést, amilyen hévvel tolva van ez a CMFT projekt.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. október 8.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.