Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Blaze Bayley és a közönségtalálkozók

Blaze Bayley, aki az Iron Maiden frontembere volt több mint húsz évvel ezelőtt, egy nemrégiben egy brazil újságnak adott interjújában válaszolta meg, mi motiválja ilyen hosszú idő után még mindig, hogy szólóban is folytassa a karrierjét.

0305_blaze_bayley

„Nagyon szerencsés vagyok. Csodálatos rajongóim vannak, akik tartják bennem a lelket. Mikor nagyon komolyan elgondolkodtam, hogy elég jó vagyok-e, és hogy folytassam-e tovább, emailekkel bombáztak, hogy 'Blaze, kérlek, csinálj még egy albumot!' 'Blaze, gyere vissza Braziliába!' 'Blaze, imádunk, és szeretnénk, ha folytatnád...' Ez megadta a kellő lökést, hogy azt mondjam: 'Hát, készíthetek éppen egy újabb albumot.' Azóta tizenegy stúdióalbumot jelentettem meg és nagyon, nagyon sokszor voltam Braziliában. Részben ez az érzés és lelkesedés, amit a brazil rajongóimmal élek át, ad erőt, hogy folytassam. Néha nagyon nehéz, de mikor inspirációra van szükségem, akkor felidézem a brazil turnéimat az Iron Maidennel, a szólóturnéimat és az akusztikus turnéimat.

„Teljesen független vagyok. Nem függök a tömegektől befolyt pénztől. Nem vagyok nagy lemeztársaságnál. A Blaze Bayley rajongók támogatnak. Mikor a rajongóm megveszi a CD-met, megkapom a pénzt és felveszem a következő CD-met. Senki más nincs benne a folyamatban – csak én és a rajongóim. Ezért minden koncerten szeretek ingyenes közönségtalálkozókat tartani, hogy személyesen mondhassak köszönetet minden rajongónak."

2021 márciusában új stúdióalbummal fog előrukkolni Bayley. Blaze és Chris Appleton gitáros már írják az új anyagot, és az énekes által elejtett megjegyzések alapján az eddigi eredmények „nagyon izgalmasak". Idén áprilisban egy koncertlemez és DVD jön ki az énekestől Live in Czech címmel, amelyet Brnóban vettek fel múlt ősszel a Melodka klubban. A turné Blaze Infinite Entanglement album trilógiáján alapult és a setlist különlegessége az volt, hogy az olyan epikusabb számok is helyet kaptak benne a trilógiából, amelyeket korábban nem játszottak. A repertoárba bekerült még néhány '90-es évekbeli Iron Maiden szám is a Bayleyvel felvett lemezekről.

Szeptemberben tervezi újra kiadni a 2002-es Tenth Dimension című lemezét új csomagolásban és feljavított grafikával, illetve most először vinylen is megjelenik majd az album. Az újrakiadást reklámozandó európai turnéra is indul Blaze szeptember-novemberben, ahol a setlist a Tenth Dimesion dalaiból építkezik.

Bayley 1994-től 1999-ig volt az Iron Maiden tagja. Az a két Maiden-lemez (The X Factor és a Virtual XI), amelyet vele vettek fel, kisebb példányszámban fogyott, mint a banda korábbi kiadványai, és a listákon a legrosszabb helyezéseket érték el a '81-ben kiadott Killers óta.

Mióta Bayley elhagyta a Maident 1999-ben, megjelentetett jónéhány albumot - hármat Blaze-ként, hatot pedig a teljes neve alatt. 2012-ben a Wolfsbane Saves the World című lemezén is énekelt, amely a Wolfsbane első új anyaga volt az 1994-es lemezük óta.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#2 Bronson666 2020-03-08 20:55
Érdekes... voltam Blaze koncerten Manchesterben 2 éve. jól szórakoztam, nyilván a Maiden számok miatt mentem elsősorban, de meglepően jó koncert volt. Viszont a koncert után szóba sem akart állni velünk, csak le akartunk pacsizni és gratulálni a bulihoz. Csak annyit nyögött oda, hogy menjünk a merch pulthoz és vegyünk valamit, akkor majd beszélünk. Értem én hogy független, meg ez a fő bevételi forrása, de ingyenesnek azért nem nevezném ezeket a 'meet and greet-eket'...
Idézet
 
 
#1 Tulus 2020-03-05 10:38
Blaze nagyon jó ember, számomra ő az egyik legszimpatikusa bb frontember.
Nagyon szeretem az utolsó három lemezét (is), nagyon remélem, hogy az új album is fasza lesz majd :)
De a legnagyobb kedvencem tőle a Silicon Messiah, örök klasszikus!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.