Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Black Stone Cherry: új album és 450 ezer üveg whiskey

Május 31-én érkezik a Roadrunnernél Kentucky büszkesége, a Black Stone Cherry harmadik albuma. Az utóbbi évek legjobb southern rock csapata Between The Devil And The Deep Blue Sea címmel jelenteti meg az anyagot, mely az előzetes hírek szerint mindent egyesít majd, ami csak jó volt az előző két lemezben.

A srácok ezúttal nem az amerikai Délen, hanem Los Angelesben rögzítették friss dalaikat a veterán Howard Benson producerrel (Bang Tango, Sanctuary, Little Caesar, Motörhead satöbbi). A lemez az ígéretek szerint nyersebb és gitárorientáltabb lesz, mint azt sokan várnák tőlük. „Mikor először írtunk együtt dalokat, egyikünk sem járt még túl messze Kentuckytól. Azóta viszont bejártuk az egész világot, és olyan dolgokat tapasztaltunk, amiket sosem gondoltunk volna”, írja előzetes sajtónyilatkozatában a zenekar. A lemezen a tagok szerint a Black Stone Cherry valaha írt legsúlyosabb riffjei is helyet kaptak, de természetesen megint írtak balladákat is szép számmal. Az album első single-je, a White Trash Millionaire áprilisban debütál az amerikai éterben. A Black Stone Cherry a friss lemez munkálataival párhuzamosan szponzorációs szerződést kötött egy helyi whiskey-gyártó céggel, az Evan Williamsszel is, és egy vadiúj, Blame It On The Boom Boom című dalt is letölthetővé tettek az akció keretében. A megállapodás értelmében mintegy 450 ezer üveg Black Stone Cherry címkés whiskey kerül majd az amerikai boltok polcaira. A csapat akkorra már valószínűleg turnén lesz, először a Hinder, később pedig az Alter Bridge társaságában.

Chris Robertson énekes/gitáros, Ben Wells gitáros, Jon Lawhon basszusgitáros és John Fred Young dobos legutóbbi albuma a 2008-as Folklore And Superstition volt, ami komoly underground sikereket hozott nekik az Egyesült Államokban, így jelenleg mind a kiadó, mind a banda abban reménykedik, hogy a hármas lemezzel szintet ugorhatnak majd a tengerentúlon. Mivel a Black Stone Cherry olyan nevekkel turnézott odaát az elmúlt években igen komoly méretű helyeken, mint a Def Leppard / Whitesnake kettős vagy a Nickelback, ehhez minden alapozás adott is.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.