Shock!

szeptember 23.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Beugró énekessel állnak ki Gus G.-ék

Minőségi cserét eszközöl a görög Firewind a következő európai turnén: mivel Apollo Papathanasio énekes (lásd még Spiritual Beggars) különféle családi okokból nem tudja vállalni a körutat, a svéd csodatorok, Mats Levén (a képen) ugrik majd be a helyére. Októbertől azonban már ismét Apollo áll majd Gus G. csapatának mikrofonjánál az amerikai bulikon.

Mats Levén amolyan univerzális jolly jokernek számít a szakmában, hiszen fűvel-fával dolgozott már karrierje során Yngwie Malmsteentől a Therionon, a Treaten, az Adagión és a Kruxon át egészen az At Vance-ig. A Firewindben egész szeptemberben ő helyettesíti majd Papathanasiót: a Defiance Over Europe turné 9-én veszi kezdetét az angliai Southamptonban, és 26-án zárul Párizsban. Magyarországhoz legközelebb Bécsben lehet elcsípni a zenekart 22-én. A koncertsorozat már csak azért is érdekes, mert a svéd retro-metalos Wolf játszik majd Gusék nyitószámaként, akik aktuális, Legions Of Bastards lemezüket mutatják be. Vagyis erős párosításról van szó...

A Firewind új nagylemeze a háttérben már készülget, a zenekar nagyjából tíz kész dallal rendelkezik, és folyamatosan küldözgetik egymásnak az új ötleteket. „Mindannyiunkban ott motoszkál, hogy fel kellene frissítenünk egy kicsit a zenénket”, mondta pár hete egy interjúban Bob Katsionis billentyűs. „Nehéz megmondani, mit lehetne megváltoztatni, hiszen öt különböző emberről és három dalszerzőről van szó. Nem könnyű kiszámítani, merre megy majd el ez az egész... Fejben tudom, mit akarok hallani, de nehéz ezt körülírni. Leginkább úgy fogalmazhatnék, több rockot szeretnénk. Nem tudom, végül mi sül ki a dologból, de az biztos, hogy van rajtunk némi nyomás, hiszen Ozzy révén rengetegen kezdtek el figyelni a Firewindre. Vagyis biztos, hogy egy nagyon jó albumot kell készítenünk."

A csapat legutóbbi lemeze, a Days Of Defiance tavaly ősszel jelent meg. Amennyiben a háttérben már valóban formálódik az ős-Black Sabbath újjáalakulása, Gusnak alighanem ideje is lesz foglalkozni a Firewind dolgaival, hiszen Ozzy szólócsapata bizonyára pihenőre tér majd.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.