Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Az európai közönség értelmesebb, mint az amerikai”

Noha korántsem volt sikertelen a Shinedown tavalyi albuma, az Amaryllis, ennyi idő után kijelenthető: amerikai eredményei messze elmaradtak elődje, a Sound Of Madness eladásaitól. Zach Myers gitáros szerint ugyanakkor komolyan előreléptek vele Európában, és ez nem véletlen.

„Úgy voltam vele, hogy reméltem, felülmúlhatjuk a Sound Of Madness eredményeit”, magyarázta Zach a ThisIsNotAScene-nek. „De nyilván a zeneipar még lejjebb ment azóta, és ez az album meg sem közelítette azokat az eredményeket Amerikában. Viszont Európában sokkal jobban bejött, mint az Államokban. Ennek valószínűleg az az oka, hogy jobban kedvezett az európai piacnak, művészibb lemez volt, mint az előző. És amit most mondok, azzal keverem majd bajba magam… De hát akkor is úgy gondolom, hogy az európai közönség értelmesebb. Ezzel most nem a saját hazám ellen beszélek, imádom az országomat, de az Államokban az emberek alapvetően inkább azt várják, hogy újra és újra és újra és újra megkapják ugyanazt a nagylemezt. Ez egyébként nem feltétlenül hiba, hiszen vannak zenekarok, akiknél én is azt mondom az aktuális előrelépés után, hogy bárcsak ne csinálták volna ezt. De az Amaryllis meg egyértelműen emiatt tudott jobban működni Európában: mert kicsit agyasabb album a Sound Of Madnessnél.”

A Shinedownnak elméletileg egyébként a tarsolyában van egy majdnem teljesen kész lemezanyag, ami párhuzamosan készült az Amaryllisszel, és durvább, súlyosabb vonalon is mozog annál. „Nagyon masszív, és rejlik benne egy igazán epikus érzés is, a tempók azonban kicsit lassabbak, és a dalok témája, irányultsága is más egy kicsit. Azt mondanám, sötétebb egy kicsit az Amaryllisnél, valamivel rosszindulatúbb…”, mondta róla korábban Brent Smith énekes. Ennek megjelenési ideje azonban egyelőre még nem ismert.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.