Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Anselmo: „Eszét vesztett, részeg, megtört drogos voltam”

Phil Anselmo nyáron Magyarországon is ismét fellép majd a Downnal, ám a hegyaljás koncert előtt még megjelenik az énekes első szólóalbuma, a Walk Through Exits Only is. Phil a nemrég kiadott ízelítő split EP, a War Of The Gargantuas kapcsán adott interjúkban mostanában keresetlen őszinteséggel beszél élete legnehezebb periódusairól.

„Tényleg nagyon kemény évek állnak mögöttem", mondta Anselmo a New York Hard Rock Examinernek. „Meghalt a gitárosom, átvészeltem a Katrina hurrikánt, aztán életem egyik leghatalmasabb személyes háborúja következett Dimebag halála mellett: a küzdelem a drogfüggőséggel. És a krónikus fájdalommal. Ami sokszor kéz a kézben jár, amennyiben ismersz valakit, aki folyamatos fájdalommal küzd... Megtisztultam, most 2013-at írunk, én pedig nyolc éve teljesen lejöttem a kemény drogokról, ami remek érzés. A hármas Down lemez Nothing In Return dala is erről szól: azt kapod vissza, amit adsz. Faszfej voltam a színpadon, egy eszét vesztett, részeg drogos, aki belül megtört, sérült volt, és közben nagyon sérülékenynek is érezte magát. Ma nagyon kényelmetlen érzés ez számomra. Emberek ezrei előtt mondtam olyasmiket a színpadon, amiket kurvára nem kellett volna: fikáztam más zenekarokat, fikáztam ezt, fikáztam azt, és úgy jöttem le ebből, mintha negatív személyiség lennék, pedig nem vagyok az. Nagyon is pozitív ember vagyok... Miután lejöttem a cuccról, felismertem mindezt, néhány barátom pedig még mindig harcolt. Én meg elkezdtem könyörögni nekik, hogy tegyék meg a lépést, amit meg kell tenni. Bízzatok bennem, figyeljetek rám, lehozunk titeket a drogokról, és minden félelem és fájdalom, ami a kábítószerekkel jár, el fog múlni, nem is beszélve az elvonási tünetekről meg a többi szarról. Visszakaphatod a kibaszott életedet, haver. És alapvetően ez az én fő üzenetem: visszakaphatod a kibaszott életedet. Persze néha olyan ez, mintha a falnak beszélnél, mert nem is hallják, amit mondasz. A dal is erről szól. A hibázásról is. Meg arról, hogy felvilágosítasz bizonyos embereket, amit a küldetésemnek érzek. Mert nem győzhetsz mindig."

Anselmo szólóalbuma a tervek szerint nyár elején érkezik az énekes saját kiadója, a Housecore gondozásában. Az európai terjesztést a Season Of Mist intézi majd. A Down június végén Tokajban, a Hegyalja Fesztiválon lép fel.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.