Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Shinedowné a második rocklemez, amely bearanyozódott idén

0113shinedownRendkívül ritka, hogy manapság aranylemez legyen egy rockalbum – sőt, lassan bármilyen más album is –, de most, az idei évben másodszorra is átvehette valaki az elismerést: a kitüntetett a Shinedown a két évvel ezelőtti Amaryllisért.

Noha messze nem talált olyan pozitív fogadtatásra, mint elődje, a 2008-as The Sound Of Madness – amely platinalemez az Egyesült Államokban –, végül azért csak bearanyozódott a tengerentúlon a legutóbbi Shinedown: az Amaryllis átlépte az 500 ezres eladási példányszámot odaát, így a banda átvehette az amerikai lemezipari szövetségétől, a RIAA-tól az ezért járó díszkorongokat. A csapat ezáltal egyben annak is örülhet, hogy immáron minden stúdióalbuma elért valamilyen fokozatot odahaza. Idén rajtuk kívül a rockszíntérről eddig kizárólag az Avenged Sevenfold vehetett át aranylemezt a tavalyi Hail To The Kingért.

A Shinedown már nagyban dolgozik egyébként az Amaryllis folytatásán, amelyet az eddigi interjúkban súlyosabbnak, keményebbnek ígértek a 2012-es anyagnál.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.