Shock!

december 06.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

2011-es Among The Livingre célozgat az Anthrax

Most már egészen biztos, hogy szeptemberben az eredetileg is tervezett Worship Music címmel jelenik meg az új Anthrax lemez, amit Európában a Nuclear Blast, Amerikában a Megaforce gondoz majd. A zenekar a Revolver magazinnak már végleges számcímeket is említett.

Mint ismeretes, az Anthrax először 2009-ben rögzítette a Worship Music lemezt, de akkor még Dan Nelsonnal a mikrofonnál. Azóta ismét akadt náluk némi kavarás a mikrofonnál, ami végül a klasszikus korszak frontembere, Joey Belladonna újonnani csatlakozásával jutott nyugvópontra. A banda értelemszerűen nem hajította a kukába az összes Nelsonnal rögzített témát, de nem is arról volt szó, hogy csupán újraénekeltették volna azokat Belladonnával. „Néhány dalt kicsit megcsavartunk, néhánynál ennél tovább mentünk", mondta Charlie Benante dobos a Revolvernek. „Néhol az alapoktól kezdtük újra a dolgokat, pár nóta pedig teljes egészében most született. Azzal, hogy Joey énekli őket, teljesen úgy szól minden téma, mint a klasszikus Anthrax. A szőr is felállt a karomon, amint elkezdte őket énekelni... Megint anthraxesen szólt az egész. Scott Ian gitáros egyetértett a dobossal: „Ezek igazi metal dalok. Úgy szólnak, mint az 1987 körüli Anthrax egy 2011-es szűrőn keresztül."

„Azt hiszem, ez a lemez leginkább egyfajta ünneplés számunkra, hiszen 2003 óta nem jelent meg új albumunk", tette hozzá Benante. „Az azóta megjárt lejtők és emelkedők alaposan meghatározták az anyag hangulatát: rengeteg agresszió, érzelem és erő szorult a dalokba. Úgy érzem, visszatértünk a New York-i stílusunkhoz és hozzáállásunkhoz."

A Worship Music lemezre már biztosan felkerül majd a Fight 'Em 'Til You Can't, az I'm Alive, a Crawl, a The Giant, az Earth On Hell és a Down Goes The Sun. A csapat nyáron több fesztiválon is fellép Európában, ezeken azonban a sepulturás Andreas Kisser helyettesíti majd Scott Ian gitárost, akinek akkortájt születik meg első gyermeke. Az Anthrax klasszikus 1993-as Sound Of White Noise lemezéről itt írtunk.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wendigo - Budapest, A38, 2005. április 29.