Shock!

november 30.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

V/A: Mare Tenebrarum Compilation

Ezen válogatáskazit a Mare Tenebrarum fanzine gárdája válogatta össze az általuk tehetségesnek tartott csapatok demóiról, főleg a doom/death/gothic/black metalból. A hangzás sajnos elég gyenge a másolás miatt - gyári amúgy a kazi - és néha elég nehéz volt kivenni a dalokat a töméntelen magas hang miatt. Na de lássuk.

Shoggoth: egy intro + egy nóta, elég különös doom/death zenét nyomatnak, rendes énekkel és hörgéssel is. Nem rossz, de nem ártana jobban kidolgozni a nótát. Kicsit hosszúra sikeredett. A koncepció jó.

Terrae Sole Calentes: atmoszférikus, igen bánatos darab, kellemes hangú női énekessel. Figyelemre méltó. (Miért nem hallottam eddig róluk?)

Altamira: ismét női énekkel - is - kísért zene. Szerencsére a csapat nem oszlott fel, kár is lenne értük, mert muzsikájuk elég eredeti, egyéni és kategorizálhatatlan. Hallgasd meg, és megtudod miért.

Versano: magával ragadó atmoszférikus black metal. Erőteljes, fantáziadús, profi. Nagyon remélem, hogy meglepnek még valamikor egy demóval minket.

Mist: szintén black. Kicsit szélvészebb, mint a Versano. Az akusztikus betéttel megtámogatott dal, sötét és gonosz hangulatú.

Testimony: hazánk legprofibb "göteborgi" metalját játszó csapat egyik érzelemdús dala. Már rengetegszer hangoztattam, hogy remekek a srácok.

Diafragma: death metal. Külföldön már ismertebbek lennének. ha...Itthon is megjelent már a lemezük. Death kedvelőknek ajánlott.

Noise Machine: hegedűszóval indít, aztán szép lassan átmegy brutálisba. De csak szép lassan. Ám akkor nagyon. Állat. Súlyos. Fogalmam sincs, hogy léteznek-e még, de jó lenne...

Ahriman: majd 10 perces dal hazánk egyik legeredetibb black csapatától. Jöhetne már az a nagylemez! Hangulatkirály.

Darklight: Kátai Tamás egyszemélyes projektje. Behatárolhatatlan különös világot teremtett magának. Részletesebben a 3-as Shock!-ban olvashatsz róla.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.