Shock!

június 18.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

My Dark Room: Demo 2006-2007

A kalocsai My Dark Room rögtön két évnyi anyagát küldte el értékelésre. A nagyrészt tizenéves koruk végét taposó srácok amolyan mai metalcore-szerű (igazából még nem húzható rá egyértelmű skatulya) zenét játszanak, koruknak megfelelően rettenetesen kezdetleges formában.

A 2006-os felvételről: Tényleg jó dolog, hogy csavargás helyett inkább zenekarosdit játszanak, de ez még gyakorlatilag az élvezhetőség alsó határát sem súrolja. A srácok kicsit sem urai egyik hangszernek sem, a dobos totálisan összevissza kalimpál, a gitárosok tolják a sikamika zsezsegős riffkezdeményeket, a gitárszólónak nevezett, találomra megpendített hangokról ne is beszéljünk. A basszusgitáros bátortalan kis pengetéseiről már nem is szólva. És srácok, egy hangológép már nem annyira elérhetetlen, ha már fül után nem tudjátok behangolni a gitárokat (pedig az sem egy ördöngös dolog). A vokalista srácok egyike ordít, hányni készül, a másik néha énekelni próbál (jaj), angolul meg magyarul. Ennek még az égvilágon semmi értelme, ez a szint csak arra jó, hogy otthon felvegyétek, meghallgassátok és rájöjjetek arra szépen, hogy miben kell fejlődnetek. Ezt a három dalt semmiképpen nem ajánlom, hogy a későbbiekben elküldjétek bárhova is.

A 2007-es két nótáról: Egy hangyabokányit összeszedettebb a felvétel, tisztult az irány, súlyosabbak lettek, az ének jóval elviselhetőbb, és már helyenként egészen összeszedettnek mondhatók a nótaszerkezetek – persze a saját szintjükhöz képest. A fejlődés érezhető, az előzőleg meghallgatott, totálisan lelombozó három nótát felejtsük el, és legyen mondjuk ez az első lépcsőfok. A magyar és az angol nyelv keverése nem túl jó ötlet, szerintem az angol jobban fekszik ehhez a stílushoz, a jövőben illene véglegesen dönteni valamelyik nyelv mellett. Ha az elszántság megmarad és gyakorolnak megállás nélkül, akkor úgy öt év múlva egészen pofás formáció is válhat belőlük.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2006. október 14.