Shock!

március 08.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Ann My Guard: 2007

Az Ann My Guard mögött gyakorlatilag szinte egy személy áll, Tóth Eszter Anna, aki saját maga írta, és rögzítette a dalokat (a dobok kivételével). Ám mielőtt fejvesztve menekülne mindenki, elmondanám, hogy a leányzat a békéscsabai Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában végzett klasszikus fuvola szakon (nyilvánvalóan fuvolát is hallhatunk a nótákban), szóval vélhetően nem két hónapja csodálkozott rá két egymás mellett álló hangjegyre. Nyilvánvalóan a koncertezős felálláshoz már keresett és talált is tagokat.

Lássuk, mit tud a négy dal. Eszter (vagy Anna) hangja kicsit a The Cranberries énekesnőjének hangjára és stílusára hasonlít, sokszor viszi fel falzettbe az adott dallamot, amit nem éppen könnyű tisztán, szépen kiénekelni. Alapvetően szép, kellemes hangot hallhatunk, igazából a dinamika és az erő az, ami nagyon hiányzik az éneklésből, valószínűleg ennek a hiányától bizonytalan sokszor (de legalább végre valaki nem kisiskolás hangon nyávog, azt gondolván, az a nőies éneklés). Ez a bizonytalanság a harmadik nótában átmegy simán nagyon hamisba, az egész dal borzongatóan rossz, a disszonanciát nem az idegtépéssel kell kezdeni, ezt az irányt még át kellene gondolni alaposan, okosan. A negyedik tétel viszont már majdnem jó, kicsit olyan, mintha egy kicsit rockosított Enya lenne.

A zene nincs agyonbonyolítva, kellemes lájtos rockos nóták, és ahhoz képest, hogy a leányzó még csak 18 (!!) éves, nem rossz, noha tisztán érezni az összes kezdeti gyermekbetegséget a demón. A cél nyilvánvalóan a saját út megtalálása, hangszeres gyakorlás, változatosabb énekdallamok kitalálása (jók a falzettes részek, de a kevesebb néha több lenne), aztán jöhet majd a második demó. A tehetség hallhatóan megvan, már csak ki kell aknázni mindezt, részemről kíváncsian várom, mi lesz a csapattal.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.