Shock!

december 05.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Unleashed: Hell's Unleashed

Újra támad a minimalizmusáról ismert svéd death metal fogat! A '97-es Warrior album óta eltelt évek, úgy látszik, elég időt adtak Johnny Hedlundéknak a teljes feltöltődésre, mert a Hell's Unleashed képében megint igen életerős dalgyűjteménnyel jelentkeztek, nem szólva a Wackenben látott csoda energikus bulijukról!

megjelenés:
2002
kiadó:
Century Media / Record Express
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

Ne várjon senki szuperokos fordulatokat, trükkös megoldásokat, itt a kíméletlen, nyers erő a meghatározó. Ennek szellemében az album egy lassabb agyszaggatással (Don't Want To Be Born) indul, amelyben felsejlik ugyan a Kreator kísérletezős Outcast-Endorama korszaka, a jellegzetes Unleashed hangzást azonban nem éri csorba. A címadó szám és a Demoneater aztán jól felpörgeti a tempót. A pofonegyszerű dalfelépítéseken kívül Johnny rekedt üvöltése a csapat másik jellegzetessége. Szövegei sem szorulnak különösebb magyarázatra: a Hell's Unleashed nótában ismét hitet tesz a zenekar és a műfaj mellett, a Mrs. Ministert nyilván egyik "kedvenc" politikusához írta, aztán vannak további odamondogatós (We'll Come For You, Your Head Is Mine), illetve magasztos, történelmi vonatkozású témák (Fly Raven Fly, Burnt Alive) is. Érdekesség lehetne még a Death Metalra keresztelt tétel, amely nem más, mint a csapat tisztelgése a Venom Black Metal című klasszikusa előtt, ám ez sajnos csak a promo CD-n hallható, a végleges változatról jogi problémák miatt lemaradt.

Nem minden dal maximális teljesítmény, becsúszott egy-két szürkébb nóta a bő negyvenöt percnyi anyagba, de így is tisztességes munkát végeztek Johnnyék, akik nélkül nem akármilyen színfolttal lenne szegényebb a durva zenék palettája.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.