Shock!

július 01.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ritual Carnage: The Birth Of Tragedy

Az amerikai-japán összetételű Ritual Carnage harmadik albumát van szerencsém most bemutatni. Szerencse, mert kitűnő az anyag, és mert valóban sajátos színfolt az undergroundban. Hagyományőrző vagy éppen retro jellegű cuccokban nem szenvedünk hiányt mostanság, viszont a régi jó tengerentúli thrash metal jelenkori művelői nem igazán tolonganak, ahogy elnézem...

megjelenés:
2002
kiadó:
Osmose Productions
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Márpedig itt pontosan azt a fajta gőzmozdony-intenzitású, riffelős muzsikát halhatjuk, amely az Államokban tört a felszínre annak idején. Jelen esetben a power/thrash stílus kevésbé "agyas", technikás válfajával van ugyan dolgunk, de az okosan megvariált ütemek, a légiriadó-szirénaként vijjogó gitárszólók és az artikuláltan kiabáló énekhang ugyanúgy jellemzője a Ritual Carnage-nak is.

A The Sixth Sense - The Birth Of Tragedy - Burning Eyes Of Rage hármas azonnal lekaszál mindent a lemez elején, míg a Paradox Of Democracy vagy a Grave New World a nyakizmokat dolgozza meg alaposan. Persze ha már gyors dalokkal indult a lemez, hát hasonlóan viharos tempóban is fejeződik be. Nemes gesztus, hogy a záró Infernal Death nótával Chuck Schuldiner emléke előtt is tiszteleg a csapat.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.