Shock!

február 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A&R tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Sawthis: Logical Colors

sawthish_1204Olasz zenekar, modern thrashben utaznak, jelentsen ez bármit is manapság, és a műfaj iránti elkötelezettségüket alátámasztandó meghívták a Death Angelből Rob Cavestanyt vendégszerepelni az új lemezükre. A Sawthis tényleg jó nevű zenekarok előtt mutatkozhatott be korábban, hazájukban szeretik őket, így elküldték nekünk is az új klipjüket, hátha majd néhány magyar rajongóval többet mondhatnak magukénak.

Kiss Gábor: Modern thrash metal, mely death elemeket is jócskán tartalmaz, így leginkább olyan csapatok ugorhatnak be róluk, mint például a Dew-Scented. A Sawthis nem feltétlenül illik ebbe a rovatba, tekintettel arra, hogy két lemezük is kijött korábban, de nemrég küldött szöveges videójuk alapján érdemes róluk néhány szót ejteni. Legfőbb problémám a Logic Colorsszal, hogy a benne hallható vokalizálás elég ötlettelen és szürke. Sem az üvöltések, sem a dallamos témák nem ütnek eléggé, emellett az ilyesmi csapatokkal még mindig Dunát lehet rekeszteni. Nem rossz a Sawthis muzsikája, épp csak semmivel sem nyújt többet vagy jobbat, mint a hasonszőrű csapatok tucatjai. Youniverse címen érkező harmadik anyagukba Rob Cavestany (Death Angel) vendégszereplése miatt azért érdemes belefülelni.

Oravecz Zoltán: Megint egy tucattrasher banda, megint egy hörgős verzét a dallamos refrénnel kombináló alakulat. Fárasztó.

Draveczki-Ury Ádám: Dallamokat sem nélkülöző modern, zúzós groove/thrash cucc Olaszországból különösebb egyéniség nélkül, de legalább professzionális módon. Érzek benne nem kevés The Hauntedot, Carcasst, meg persze Slayert és Panterát is, de azért összességében inkább európai jellegű az összkép. Igazából azért vagyok vele bajban, mert tipikusan az a fajta muzsika a Sawthis, amiről semmit sem lehet mondani: nem rossz hallgatni, ha éppen szól, de az sem tűnik fel, ha befejeződik. És mivel ez már a harmadik albumuk, a hallottak alapján örökös negyedelőzenekarnál több aligha lesz belőlük valaha is.

Valentin Szilvia: A fájdalmasan jellegtelen groove-thrasher Sawthish dalából csak annyi maradt meg, hogy meg kellett néznem, mi a refrén kiabálós része, mert a lödászcsecsevójt az istennek nem tudtam értelmezni. De hát erre valók a lyric videók, nem másra.

Nagy Andor: Külföldi versenyző, ráadásul Olaszországból, ami számomra kábé egyenértékű azzal, hogy nem fog tetszeni a produkció (bármely produkció). A Sawthis azonban egyáltalán nem rossz, a Logical Colors kifejezetten hallgattatja magát. Nagyon modern hatásokkal megspékelt thrash metalt nyomnak, néhol pihentető-lelazult hangulati részekkel, új lemezük Youniverse címmel várható (vagy már meg is jelent?), rajta illusztris vendégként Rob Cavestanyvel a Dítángelből. Azt hiszem, a stílus elkötelezett rajongóinak nem is kell ennél többet mondani, ugye?


Sawthis facebook

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.