Shock!

május 13.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A&R tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Kiss Ármin: Starlight

A Starlight a csillagos égbolt és emberek számos kapcsolatáról szól, ami többek között lehet egy hosszú, éjszakai utazás tájékozódási pontja, vagy akár egy pillanatnyi, de látványos zuhanás, amit egy kívánság zár le.

0412_kissarmin

Az alapriff ötletét egy fürj hangja ihlette, ez járja át az egészet különböző ütemeltolásokkal. A madár-ritmikai ötlet annyira megfogott, hogy egy jelenleg készülő szerzemény is ezen a vonalon indult el. A távlati tervem egy EP, amin minden tétel alapritmikáját különböző madarak inspirálják. Az albumot és a Starlight c. dalt is nagyon ajánlom, hisz a "dobos látásmód" miatt garantált egy különleges és újszerű zenei élmény megtapasztalása. Külön köszönet Oláh Marcellnek, aki a zenéhez tökéletesen illő énekhangjával és rutinos hangmérnöki munkájával járult hozzá a dal elkészüléséhez.

„2017-ben egy hatalmas zenei mérföldkőhöz érkeztem. Dobos létemre, tíz évig tartó alkotás után kiadásra került az első szólóalbumom, ami a székesfehérvári VTCD gyár utolsó munkája volt. Ez azért fontos információ, mert ragaszkodtam a fizikai termékhez annak ellenére, hogy a CD sajnos mára... nehéz rá szavakat találni, de úgy van letűnőben, hogy helyére nem jött korszerűbb, kézzel fogható formátum. CD boltok hiányában a 80 perces szólóalbum a Játszótárs című könyv mellékleteként jelent meg, ami a Líra/Libri hálózat segítségével könnyen hozzáférhető. A kiadás óta eltelt évek alatt folyamatosan gyűltek az új ötletek, ennek legfrissebb eredménye a Starlight c. szerzeményem, ami a CD-n levő alkotások ellentéte szerkezetileg. A szólóalbum 7-15 perces, tört ütemű, (pl. 9/8-os ritmusú,) főleg instrumentális "odafigyelős" zenét tartalmaz, a Starlight ehhez képest rövid, végig 4/4-es, visszatérő elemekkel ellátott és teljes egészében ének központú mű, ráadásul angol nyelvű."

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#1 Kiss Ármin 2021-04-14 08:42
A Szerkesztőknek köszönöm a cikk megosztását, az Olvasóknak pedig a lejátszásokat / tetszikeléseket !
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2006. október 14.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.