Shock!

május 13.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A&R tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Godgiven: The Business Show

Sok-sok megpróbáltatás után, nyár elején érkezik a Godgiven tízszámos albuma Not That Godly címmel, amelynek első előfutára a The Business Show single.

0412godgiven

„Az elmúlt évek alatt sok minden változott, aminek hatása a lemezen is érezhető lesz. Az eddigi punk/hardcore/metal darálás után most már inkább a groove-ok uralkodnak. A zene kompromisszum-mentességéhez igazodik a sound is, egy nagyon élő, nyers megszólalású anyag ez, mindenféle editálás, hókuszpókusz nélkül. A műfajt majd megfejtik a szakértők, mi annyit tudunk, hogy elég tökös cucc lett...”, mondják. „A szövegek sem lettek túl kíméletesek, a fennkölt, világmegváltó gondolatokat inkább meghagytuk másoknak, ez sokkal inkább a világ, a korunk kritikai vetülete a vadember szemszögéből. Nem kell semmit szentírásnak venni, mindez csak egyéni vélemény, de ha valakinek mégis bántó lenne, akkor valószínűleg pont a lényegre tapintottunk... Ennek a dalnak a témája is ilyen kényelmetlen. Ha már úgyis mindenhol azt halljuk, hogy a rock’n’roll halott, akkor tessék, dobjunk rá földet! Inkább, mint tovább erőszakolni, miután rég végzett magával szegény. Nyilván ez nem annyira vidám téma, de a tökéletesség amúgy is unalmas. Mint ahogy mi sem akarunk tökéletesnek tűnni, főleg hogy mi is csak egy rock’n’roll zenekar vagyunk...”

A lemez hangszerfelvételei és utómunkálatai a Ghostship Recordings stúdióban zajlottak, Tóth Gábor producerkedése mellett, az énekes részeket pedig Csongor Bálint (Subscribe, Useme) gondozta. A klip Szekeres Dávid (Catasstrophy Prod., Jigokü) munkája, Alex Gábor főszereplésével.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.