Shock!

február 26.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A&R tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Butterbros: Devil's Pact feat. Kurt Kobak

A hard-, alternatív- és garagerock műfajait vegyítő Butterbros zenekar másfél éve kezdte meg pályafutását Budapesten. A trió azóta két kislemezt és (a szóban forgó, cikkünkben debütáló klippel együtt) két zenés videót tudhat maga mögött.

0227_butterbros

A Devil's Pact című számot az együttes Spotify-on, a Szar Kedvem Van című kislemezén jelentette meg 2021 decemberében. Maga a dal szövege alapján leginkább egy '80-as évekbeli rockslágert juttathat eszünkbe, azonban szarkasztikusságának köszönhetően, fel sem merül a hallgatóban, hogy egy komoly műről lenne szó. Zeneileg külön érdekesség, hogy a számban a dob és a basszusgitár dominál (a gitárt csak pár másodpercig észlelhetjük).

A klip alapvetően mellőzi a vágásokat, és ezzel az egy-snittes hatással igyekszik egy valódi Butterbros koncertre repíteni a nézőit. Erre nagyban rásegít a helyszín atmoszférája (Katakomba Pinceszínház), és Márkus Lőrinc (Video Maker Division) kiemelkedő operatőri munkája. Ezenkívül persze a fiúktól megszokott módon található egy-két különlegesség is: ilyen például Kurt Kobak, a 3D-nyomtatott inka halálsíp, aki „szólóénekel" a szám breakdownjában.

A Butterbros zenekar március 4-én (pénteken) lép fel az Auróra klubban.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.