Shock!

február 16.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Vasárnap este Paradise Lost a Dürerben

Szeptember 1-jén jelent meg a Paradise Lost új albuma, a Medusa. A zenekar ezen a héten Budapesten is fellép.

0707pl

Nemrég jelent meg a Paradise Lost új albuma, a Medusa a Nuclear Blast gondozásában. „Talán még azt is mondanám, hogy ez az eddigi legsúlyosabb lemezünk, részben azért, ahogyan írtuk a dalokat”, mondta Gregor MacKintosh gitáros a Moshpit Backstage-nek a lemezről. „De van ebben szerepe a produkciónak, ami bizonyos szempontból a múltat idézi, és nagyon organikus. Alapvetően mindent a mikrofonokkal vettünk fel, nem editáltunk semmit. És javarészt doom metalt rejt az album. Nagyon pontosan tudtuk előre, már a munkálatok megkezdése előtt is, hogy mit akarunk csinálni, és alapesetben ezt nem így szoktuk csinálni, hanem elkezdünk írni, aztán meglátjuk, mi sül ki belőle. Most viszont nagyon határozottan ott lebegett a szemünk előtt az ötlet, hogy egy doommetal-lemezt akarunk készíteni, és működött is a dolog. A lemez első dala nyolc és fél perces, és a kiadónál először kicsit aggódtak is, hogy nagyon a mélybe taszítjuk vele a hallgatót.”

A Medusa a banda első nagylemeze lesz Waltteri Väyrynen dobossal, aki a tavalyelőtti The Plague Within lemez turnéin játszott az albumot feldoboló Adrian Erlandsson helyén. A csapat az angliai Woburnben rögzítette a lemezt, méghozzá ismét a legutóbbi album producerével, Jaime Gomez Arellanóval (Ghost, Cathedral, Turisas).

A Paradise Lost ősszel ismét fellép nálunk, méghozzá a kiváló amerikai doomster Pallbearer és a portugál Sinistro társaságában. A koncert a Dürer Kertben lesz október 15-én, szinte napra pontosan két évvel a Paradise Lost legutóbbi magyar bulija után. Részletek itt.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.