Shock!

május 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rock By The River: Dream Theater, Kamelot és Special Providence a Trackben

0528dtkamÁprilis 14-én, a Dream Theater budapesti koncertjének meghirdetésekor már ismert volt, hogy július 7-én nem csak a prog-rock királyai lépnek a Barba Negra Track színpadára, hanem a program kisebb fesztiválkeretet ölt majd. James LaBrie-ék mellett a floridai Kamelot, valamint a hazai Special Providence lép fel a Rock By The River fesztiválon a Barba Negra Trackben.

A progresszív metal egyik legékesebb gyöngyszemének számító Dream Theater 1985-ös fennállása óta 2013-ig tizenkét nagylemezt adott ki, és már készülőben van a következő is. A James LaBrie (ének), John Petrucci (gitár), John Myung (basszusgitár), Jordan Rudess (billentyű), Mike Mangini (dob) felállásban 2011 óta dolgozó zenekart egészen biztos, hogy nem kell bemutatni a stílus kedvelőinek. A technikás hangszeres zenét előnyben részesítők kedvencei egy év kihagyás után térnek vissza Budapestre, ezúttal egy roppant feszes programmal, a Barba Negra Track színpadára.

Előzenekarként május elején megjelent friss lemezével érkezik hazánkba a pályafutását 1991-ben, Floridában kezdő, leginkább power metalként aposztrofált csapat, a Kamelot. A Haven a svéd és német gyökerekkel is rendelkező banda tizenegyedik stúdióalbuma, de két koncertlemezzel, egy koncert DVD-vel és egy válogatáslemezzel is jelentkeztek már az évek során.

Hazai oldalról nem is eshetett volna jobb választás a nemzetközileg is sorra komoly elismeréseket besöprő, a tengerentúlon is méltatott és visszavárt Special Providence-nél. Az sem elhanyagolható tényező, hogy a zenéjében jazzrockot, progresszív rock/metalt és elektronikát elegyítő csapat idén megjelent legutóbbi albumát, az Essence Of Change című anyagot a legendás brit GEP Records adta ki.

A jegyek 8990 forintért kaphatók. További részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.