Shock!

július 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

November 3-án Budapestre jön a Dog Eat Dog

Ismét Magyarországra látogat a New Jersey-i hardcore-punk zenekar, a Dog Eat Dog, akik 17 év után új albummal is jelentkeznek. Velük tart még a lemezbemutatóra a
Grove Street, valamint a Kings Never Die is november 3-án, az Analog Music Hallban.

0909_dogeatdog

Hosszú hallgatás után ismét a már megszokott teljes erőbedobással érkezik hozzánk a Dog Eat Dog, méghozzá hoznak magukkal egy új albumot is, melyre a 2006-os Walk with me óta nem volt példa. A Free Radicals című új lemezzel a banda emlékezteti a rajongókat arra, sokan miért tartják őket a crossover műfaj egyik úttörőjének. A Dog Eat Dog egy hosszú turné és egy végül ki nem adott album után végre visszatér, és az új albumot jelentő csodára már csak október 20-ig kell várni. Az addig hátralevő időt három kislemezzel próbálják könnyebbé tenni: az augusztusban kiadott két dallal, a Lit Up-pal és a Never Give In-nel, valamint a szeptember 16-án érkező Man's Best Frienddel, amely zúzós gitártémákat, groovy ütemeket és fülbemászó refréneket kínál a hallgatóknak. Gitárokon a sajnálatos módon 2021-ben elhunyt Sean Kilkenny helyett a zenekar számára nem ismeretlen Roger Haemmerli játszik, hogy tökéletes partnere legyen az erőteljes tónusú John Connor énekesnek, és a szintén a kezdetektől a bandában pengető Dave Nearbone basszusgitáros és háttérvokálos technikás témáinak. A zenekar dobosa az 1994-ben csatlakozott Brandon Finley.

Az est nem lehet teljes előzenekarok nélkül: az államok keleti partjairól érkezik hozzánk a Kings Never Die, akik igazi post-hardcore-punk-metál bulival készülnek bemelegíteni az egybegyűlt szórakozni vágyókat. Az ötösfogat ugyan csak pár éve alakult, de a tagokat már ismerhetjük korábbról. Dan Nastasi énekes-gitáros korábban szintén a Dog Eat Dog legénységét erősítette, Danny Schuler a Biohazard dobosaként ismert, Evan Ivkovich pedig a Wisdom in Chains basszusgitárosaként kezdte. A srácoknak épp ezért ez a projekt nem más, mint igazi örömzenélés, úgyhogy a jó hangulat érdekében érdemes korán érkezni. Az est harmadik fellépője a southamptoni Grove Street, akik fiatalos lendülettel hozzák a kötelezőt, amitől a thrash és a heavy hangzás hamar visszarepíthet minket a '80-as, '90-es évek világába, ahol a crossoverek talán legnépszerűbb éveiket élték. Igazi kemény, jó hangulatú estére készülhetünk, november 3-án irány az Analog Music Hall.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.