Shock!

július 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Január 27-én a Barba Negra Blue Stage-en játszik a Delain

0126_delainA sok milliós online hallgatottsággal bíró, több mint 20 éve alapított Delain tavaly robbant be ismét, Dark Waters című új lemezével, és megújult tagsággal. A holland szimfonikus metal zenekar hamarosan Budapesten is fellép: január 27-én játszanak a Barba Negra Blue Stage-en, a svájci Illumishade társaságában.

A 2023-as Delain album fő dalszerzője ezúttal is az alapító billentyűs, Martijn Westerholt. A Dark Waters igazi mérföldkő az együttes pályafutásában, hiszen ez az első kiadvány, amelyen már a „klasszikus" felállás visszatért dobosa és gitárosa, SanderZoer és Ronald Landa játszik, míg basszusgitárosként LudovicoCioffi, énekesként pedig a lenyűgöző hangú Diana Leah mutatkozik be.

A Dark Waters a 2020-as, slágerlistás Apocalypse & Chill lemezt követte. Az albumon a Delainre jellemző szimfonikus betétek mellett újragondolt, kifinomult hangzásra számíthatunk.A dalokat hallgatva filmzenés, pop hatások ugyanúgy érezhetők, mint a mindent elsöprő heavy metal energia. Diana énekét a finom dallamok és erőteljes vokálok egyaránt jellemzik, néhány dalban pedig Paolo Ribaldini és Marko Hietala (ex-Nightwish) is feltűnik vendégénekesként.

A Delain január 27-én játszik majd a Barba Negra Blue Stage-en, előttük pedig egy svájci modern metal csapat, az Illumishade is bemutatkozik. A Fabienne Erni énekesnő által 2019-ben indított csapat különleges, érzelmes dallamokkal veszi körbe a modern metal zenei alapokat, és a jól sikerült debütáló album után most februárban adja ki Another Side Of You című új nagylemezét.

A Concerto Music bemutatja:
2024 Dark Waters Over Europe Act II

2024. január 27., szombat 19 óra
Budapest, Barba Negra Blue Stage

Delain, Illumishade koncertek
Belépő: 9.900 Ft

Jegyek kaphatók a jegy.rock1.hu oldalon

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.