Shock!

július 15.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Gödöllő és Tokaj után végre Budapestre is eljut a Mastodon

Júniusban Budapesten koncertezik az atlantai Mastodon, akiknek új albuma, az Emperor Of Sand világszerte hatalmas siker. A csapat korábban sosem játszott még a magyar fővárosban.

0127mastodon

43 ezer példányban kelt el a nyitóhéten az Egyesült Államokban az Emperor Of Sand című új Mastodon-album, amivel a zenekar a Billboard-lista hetedik helyén kezdett. Érdekesség ugyanakkor, hogy komplett nagylemezként egyetlen más album sem fogyott azon a héten jobban az Egyesült Államokban, mint az Emperor Of Sand, itt ugyanis 41 ezer példányos mutatóval büszkélkedhet a Mastodon. A mai listaméricskélésnél ugyanis különböző bonyolult arányosítási folyamatok révén már nagyjából mindent összegeznek, vagyis a lemezlistákon a komplett albumok megvásárlásán túl tekintetbe veszik az egyes, az adott lemezhez kapcsolódó digitális dalértékesítéseket, illetve az eleve más mércével latba eső streameléseket is. E tekintetben senki sem bizonyult jobbnak a Mastodonnál, még az olyan nagyágyúk sem, mint Drake, Ed Sheeran vagy Bruno Mars.

Az Emperor Of Sand nem kizárólag az Államokban robbant nagyot: Kanadában egyenesen az első helyen kezdett, de Ausztráliában is felkapaszkodott a harmadik pozícióig. Szintén Top 10-es az album Finnországban (4.), Svédországban (5.), Norvégiában (6.), Írországban (7.) és Új-Zélandon (9.), Nagy-Britanniában és Németországban pedig egyaránt a tizenegyedik helyet csípte meg.

A Mastodon június 14-én ismét Magyarországon játszik, méghozzá karrierjük során első ízben jutnak el Budapestre: első hazai jelenésük Gödöllőn volt 2003-ban, a High On Fire társaságában, a második pedig a tokaji Hegyalja Fesztiválon, 2011-ben. A trackes buliról részletek itt.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.