Shock!

november 28.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Első önálló koncertjét adja Magyarországon a Riot V

November 7-én Budapesten koncertezik a Riot V. Az amerikai underground legenda előtt egy magyar underground legenda, a Stress játszik majd.

0131riotv

Exkluzív klubbuli keretében, jövő héten Budapestre érkezik az amerikai Riot V, akik tavaly áprilisban megjelent új anyagukat, a kitűnően sikerült Armor Of Lightot hozzák el a Backstage Pubba. A Todd Michael Hall énekessel készült második korong dalaiból múlt évben már adtak ízelítőt a magyar közönségnek a Primal Fear vendégeként, most viszont teljes hosszúságú, headliner programmal készülve térnek vissza. Az 1975-ben alakult Riot az amerikai dallamos power metal vonal legelső zenekarai között van, és rövid szünetektől eltekintve folyamatosan aktívak voltak. Mark Reale alapító gitáros 2012-es halála után a zenekar tagjai úgy döntöttek, Riot V néven viszik tovább a zenekar örökségét, továbbra is aktívan, új dalokat készítve.

Vendégük a szintén több évtizedes múltú Stress zenekar lesz, akik a korai magyar heavy metal úttörőjeként rengeteg kultikus szerzeménnyel erősítették a hazai színteret. A zenekar a '80-as években itthon is legnépszerűbb heavy metal előadók közé tartozott, de akkor csak egy 1986-os demófelvételt tudtak felvenni, olyan dalokkal, mint az Acélkerék és a Séta éljfélkor. A Kísértet kastély című első nagylemez végül 1991-ben jelent meg, amelyet a 2005-ös A tűz még ég című második követett, Lőrincz Tibor énekes pedig a mai napig lelkesen tartja életben a zenekart.

Részletek itt.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.