Shock!

október 16.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Koncert tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Misfits, Necropsia, Cadaveres De Tortugas - Budapest, 2003. május 29.

Kissé abszurdnak tűnhet igazi Misfits turnéként hirdetni olyan koncertsorozatot, ahol mindössze egy alaptag, nevezetesen Jerry Only bőgős/énekes (fölöttébb találó a név ez esetben, ha-ha!..) képviseli a bandát és annak jól ismert horror image-ét, bár Dez Cadena (Black Flag) gitáros és Marky Ramone (természetesen Ramones) dobos jelenléte vitán felül a “nem semmi” kategóriába tartozik.

időpont:
2003. május 29.
helyszín:
Budapest, Mega Pub
Neked hogy tetszett?
( 2 Szavazat )

Nem mellékesen Téglás Zoli (!) is elénekelt néhány számot a három kultikus punk arc vendégeként... Szóval itt egyértelműen némi pénz besöprése volt a cél – akkor viszont CD-ket, pólókat stb. is hozhattak volna árusítani, így kaszálhattak volna igazán nagyot – azzal együtt, hogy nyilván mindhárom fazonnak lételeme a zenélés. Végül is mi mást csinálnának? Punnyadjanak otthon a TV előtt?..

A küzdőtéri pogo-osztagnak meg azért volt kedvére való a történet, mert olyan dalokra gombolyíthatott önfeledten, amelyeket először talán nem is az eredeti előadóktól hallottak egyesek a “testületből”, hanem mondjuk Metallica- vagy Guns N’Roses-féle átiratban. Last Caress, Die Die My Darling, illetve Attitude ugyebár... Persze ahogy illik, a talpig bőrben, kifestett arccal nyomuló Dez dalaiból és a jó öreg szögelőbajnok Marky csapatának életművéből is szemezgetett a trió – ki ne ismerte volna pl. a Blitzkrieg Bop nótát?

Meg kell még emlékeznünk az est két magyar fellépőjéről is. Az elsőként színpadra lépett CDT nem túl szerencsésen jött ki ebből a menetből. A hangzás a műsoruk alatt kezdett csak úgy-ahogy összeállni, Persó hangját az elején alig lehetett hallani. Lelkesedésük és koncertrutinjuk így is sokat segített a helyzeten, a közönség azonban valahogy nem vette fel az ütemet. Nem a fehérváriakon múlott...

Némi meglepetésemre a közelmúltban újjáalakult Necropsia műsorát már lényegesen többen figyelték, dacára annak, hogy náluk az átszerelés szinte tovább tartott, mint maga a buli. A dolognak végül meglett az eredménye, jöttek is a disszonáns hangok, szaggatott témák, szkreccselés, sőt néhol női ének is színesítette a zenét! Összességében nem ez lesz az év bulija várhatóan, de punnyadtunk volna inkább mi is otthon a TV előtt? Na ugye!..

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.