Shock!

június 05.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Koncert tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Cannibal Corpse - Budapest, 2019. június 10.

Alapvetésként legyen elég ennyi: aki nyári fesztiválokon, matiné időpontban kívánja megtekinteni a belezős halálfém királyát, a Cannibal Corpse-ot, az bármilyen hasonló kaliberű, kegyeleti okokból itt nem részletezendő aljasságra is képes. Bár egy hosszabb utazás után életem talán legelcsigázottabb állapotában talált a hétfő este, egy okból semmiképpen nem lehetett opció az otthon maradás: pontosan itt, pontosan így szerettem volna látni egyszer a death metal mamutjait. Az előadás pedig nemhogy nem okozott csalódást, de minden túlzás nélkül feladta a leckét egy bizonyos kaliforniai csapatnak is a mai napon... Pedig nem történt semmi egyéb, mint hogy legtökéletesebb harci gépezet a lehető legideálisabb klubkörnyezeteben leszállított egy, az erősségeik teljes skáláját felsorakoztató, népművelő jellegű műsort.

cannibal_corpse_k_2019_01

időpont:
2019. június 10.
helyszín:
Budapest, A38 Hajó
Neked hogy tetszett?
( 23 Szavazat )

Az előzenekari státuszt elnyerő Slytracttől kollektíven elnézést kérünk, a fentiekben nagyjából meg is indokoltam, hogy miért maradtak ki ezúttal annak ellenére, hogy amúgy tényleg érdekelt volna a műsoruk.

Koncertkritikus fiúként egy Cannibal Corpse-koncerten, a kezdésre várva egyrészt vért izzadva reménykedünk benne, hogy az aktuális hangzás a barátunk lesz, másrészt el nem tudjuk képzelni, hogy miként is számolhatunk majd be a kifőzött belekből kotyvasztott esszencia újabb megízleléséről, ha elhagyjuk a pókként futkosós és a láttad-a-kezét jellegű, kötelezően indokolhatatlan fordulatokat. Bárhogy is legyen, ez az este nagyon kellett a szervezetemnek, legutóbbi találkozásunk a Barba Negra Trackben az utóbbiak és a korábban elmondottak miatt egyszerre volt felemelő és kiábrándító is egyben. Ez a zenekar egyszerűen a klubok mélyére való, ahol az izzadságrafting és a teltház (!) minden kínja ellenére nincs más, csak mi és a zene.

Az ötök nyilván percre pontos érkezésekor aztán bekövetkezett az, amire egyáltalán nem számítottam: meglepődtem. Őszintén szólva nem tudom, de nem is különösebben érdekel, hogy áll mostanában a Pat O'Brien-sztori, ami a maga egyszerre szánalmasan profán és szürreális mivoltában elhozta annak a lehetőségét, hogy újfent hazai színpadon csodálhassuk meg a produceri minőségében egy ideje hatodik kannibálként is elhíresült Erik Rutant. A meglepetés nem is igazából ennek a jó előre ismert ténynek volt köszönhető, hanem annak, hogy történtek egyéb cserék is a tagságban. Az ötödik ikszet mostanság behúzó Webster/Mazurkiewicz tengelynek ennyi idősen nyilván akad jobb elfoglaltsága is a klubszínpadok feltúrásánál – őket eléggé váratlanul Geezer Butler és a hirtelen őszbe fordult Serj Tankian helyettesítette. A legnagyobb, számunkra legkedvesebb húzás azonban Sidlovics „Sidi" Gábor felbukkanása volt a rendezői balon, aki a szokásos félmosollyal az arcán, játszi könnyedséggel eregette a riffeket. Komolyan, a faszit a Mi a fasz van? óta nem láttam ilyen szigorúnak, nagyon jól állt neki!

cannibal_corpse_k_2019_02

Szerencsére a fronton nem volt változás, Halász György úr 2.0-s kiadása (ami a körméretet illeti) hozta a megszokott, hőn várt figurákat, és bár nem az én tisztem ezt megítélni, de azt gondolom, nála szexibb death metalos nincs ezen a bolygón. Próbáltam úgy helyezkedni, hogy minél többet megcsodálhassak Erik Rutan művészetéből, és a tökéleteshez közelítő megszólalás is segített abban, hogy már alig öt perc után az államat szedegettem fel a padlóról. A Minőségi Csere definíciója itt és most megszületett, talán legyen is elég ennyi, hősünk a szólók és a ritmusjáték frontján is csaknem überelhetetlent alkotott. A setlist ekként már szinte mindegy is lehetne, a sarokpontokat úgyis ismeri mindenki, ahogy azt is borítékolni lehetett, hogy a legutóbbi lemezről több tétel is előkerül. Végül úgy alakult, hogy tíznél is több albumot idéztek meg a tekintélyes diszkográfiából legalább egy-egy nóta erejéig, és akinek ennyi sem elég, az tényleg reménytelen eset. Engem a Scourge Of Ironnal kentek végleg kenyérre, ha ez számít.

cannibal_corpse_k_2019_03

Nem mondhatok egyebet, mint hogy A Tökéletes Death Metal koncertet láthattuk mintegy 80 (!!!) percben, ami egyfelől remek hír a tábor (plusz az említett zenészek rajongói) számára, és lesújtó konzekvencia a folyton megújuló felállású trónkövetelői kör irányába. Petőfi szavaival élve: „Oh szerelem, te óriási láng! / Ki a világot gyújtod reánk / Aztán ellobbansz... tán egy perc alatt / S örök sötétség és hideg hamvad marad."

cannibal_corpse_k_2019_04

 

Hozzászólások 

 
#7 Gazdag Illés 2019-06-14 20:55
Gyönyörű volt!! Bár furcsa, hogy nem volt Fucked with a knife de hát mindent nem lehet. Annak viszont örültem, hogy a kedvenc lemezemről a killről kettő dalt is játszottak.
Idézet
 
 
#6 Nornagest 2019-06-13 18:44
[quote name="Thasaidon"]Kicsit mintha a szerző agyára mentek volna a kísérletezős zenék, és ez a hatás a cikkeiben mutatkozik meg. A Geezeres/Tankianes beszóláson percekig törtem a fejem, aztán Sidihez érve már kezdett derengeni, hogy itt valami posztmodern-dekonstrukciós trollság folyik, most pedig ott tartok, hogy baromira nem vágom, mit kell ebből a cikkből komolyan venni és mit nem. :-D[/quot

A fenti fotón a dobos kicsit emlékeztet egy ősz szakállas Tankianre, szerintem ez a megfejtés
Idézet
 
 
#5 drughi 2019-06-13 18:44
Azért bármennyire is iszonyatosan fasza buli volt, tegyük hozzá, hogy sajnos Mazurkievicnek volt pár igen komoly hibája a koncert során. Tempó tévesztések, Death Walking Terrorban a refrén rész borzalmas szétesése, stb. Persze hatalmasat melózott és nagyrészt úgy hozta ahogy azt kell de ne menjünk el ezek mellett sem. Persze érthető is valahol, kurva sürü turnét nyomnak, egyikből mennek a másikba, szinte mindennap játszanak. Brutális.
Idézet
 
 
#4 zoli 2019-06-12 19:58
Sajnos a cikkíró elvont poénkodásai gyengítik a beszámolót, de lelke rajta. A lényeg hogy egy tökéletes death metal bulit láthatott, hallhatott mindenki aki ellátogatott a hajóra. Miközben sok banda megfárad, a Cannibal Corpse még mindig állja a sarat, pedig a dobcucc mögött és a gitárokon is qrva nagy meló ment....Vigyorral a zenészek arcán...Tényleg a DM morörhead-jei Ők!
Idézet
 
 
#3 Thasaidon 2019-06-12 15:21
Kicsit mintha a szerző agyára mentek volna a kísérletezős zenék, és ez a hatás a cikkeiben mutatkozik meg. A Geezeres/Tankianes beszóláson percekig törtem a fejem, aztán Sidihez érve már kezdett derengeni, hogy itt valami posztmodern-dekonstrukciós trollság folyik, most pedig ott tartok, hogy baromira nem vágom, mit kell ebből a cikkből komolyan venni és mit nem. :-D
Idézet
 
 
#2 Detlaff 2019-06-11 17:55
"őket eléggé váratlanul Geezer Butler és a hirtelen őszbe fordult Serj Tankian helyettesítette . A legnagyobb, számunkra legkedvesebb húzás azonban Sidlovics „Sidi" Gábor felbukkanása volt a rendezői balon,"

MI VAN? :DDDD
Idézet
 
 
#1 Codename333 2019-06-11 16:21
Spontán jött a lehetőség h eljusska végre rájuk. Teljesen megvoltam lepődve h nem lett full ház ez a buli akkor gondoltam(tuk) ha még van jegy le is csapok 2-re.Bakancslistás banda volt nálam mindig is.Nekem élmény volt az egész, Gutted,I Cum blood,Death Walinkg Terror,Hammer Smashed Face,Make Them Suffer különösen jól estek VÉGRE élőben.Féltem kicsit a hangzástól de a hajó megint csak hozta a színvonalat. Minden perce arany volt. Megérte megnézni őket. Paul Mazurkiewicz pedig elképesztő h tudja ezt így ezzel a lendülettel végig dobolni.Am gyanítom Pat O'brien-nek hosszútávon annyi Eric Rutan tökéletes pótlás lenne.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.