Shock!

október 18.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Pennhurst: „Így érezzük jól magunkat a színpadon”

A legtöbben a Tankcsapda tavaly megjelent, Dolgozzátok fel! című feldolgozáslemezének második diszkjéről ismerhetik a Pennhurstöt. A kosztümös imázzsal dolgozó csapat a Köpök rátok besúlyosított verziójával került fel a kiadványra, miután megnyerte az ehhez kapcsolódó versenyt, és a közeljövőben elég komoly mozgást terveznek. Maniac gitárosnak tettünk fel néhány kérdést az aktualitások kapcsán.

0319pennhurst

Mikor alakult a zenekar, kiknek a hatására kezdtetek el zenélni? Milyen célokkal kezdtetek neki a zenélésnek?

2014 januárjában alakultunk egy elmegyógyintézetben! Jómagam és Scizo vagyunk az alapító tagok, a többieket is a diliházból választottuk. Rengeteg különböző stílus hat ránk, rám a leginkább a Korn, Linkin Park, Machine Head, és hasonló zenekarok gyakorolták a legnagyobb hatást, ami a mai napig nem változott. Célunk az volt, hogy egy érdekes, nem hétköznapi zenekart hozzunk létre, és mivel mind a ketten numetal-fanok vagyunk, ezért nem volt kérdés, hogy mit kellene csinálnunk.

A zenéteket egyaránt titulálják nu metalnak, metalcore-nak, modern metalnak. Ti hogyan kategorizálnátok a Pennhurstöt?

Én személy szerint abszolút a nu metal kategóriába sorolom. A modern metal nagyon tág stílusmegjelölés, de azon belül vannak olyan zenei elemek, melyek közelebb hozzák a stílust a nu metalhoz. A metalcore-hoz, azt gondolom, nem sok közünk van, de ha valakinek metalcore-zenekar vagyunk, akkor azzal sincs semmi gond. Nálunk mindig az volt a fontos, hogy olyan dalok szülessenek, amivel mind az öten elégedettek vagyunk, ha ez egy lassabb, éneklősebb dal, mint például a Song Of Addiction, vagy brutál sodrós, mint a Destructive Masterpiece, de bólint mindenki rá, akkor marad a műsoron!

Honnan jött a név és ehhez kapcsolódóan az imázs ötlete? Milyenek rá a reakciók, és merrefelé lehet ezt a jövőben továbbfejleszteni?

Mivel mi az elmegyógyintézetben alakultunk, ezért nekünk ez a megjelenés teljesen természetes. Az, hogy mi kényszerzubbonyokban, meg különböző fejfedőkben, maszkokban lépünk színpadra, nekünk semmi extrát nem jelent, mert ezt szoktuk meg az intézet falai közt. A névválasztás is ebből adódóan kézenfekvő volt, mindenképpen egy elmegyógyintézet nevét akartuk felvenni, így esett a választás Pennhurstre, ami egy amerikai elmegyógyintézet volt. Mi tagadás, történt itt egy-két érdekesség... Az eddigi reakciók, visszajelzések teljesen pozitívak, érdekesnek tartják az emberek.

Nem tartotok-e attól, hogy a figyelemfelkeltő jellege mellett előbb-utóbb visszaüt rátok valahogy ez az arculat, és a foglyai lesztek?

Egyáltalán nem tartunk tőle. Mi így érezzük jól magunkat a színpadon, így tudjuk magunkat adni! Ha ez valakinek tetszik az tök jó, ha meg nem akkor nyilván nem fog minket hallgatni.

Honnan jött az ötlet, hogy elinduljatok a Tankcsapda-féle Dolgozzátok fel!-versenyen?

Egy ismerősöm szólt, hogy ugyan már csak szűk határidővel, de van egy ilyen lehetőség, mi pedig mindenképpen próbára akartuk magunkat tenni. Inspirálónak tartottuk, hogy nem volt megkötés, teljesen saját zenét lehetett írni a választott dalra, és még a szövegbe is bele lehetett nyúlni. Mi a Köpök rátok című Tankcsapda-szerzeményt választottuk, mert koncepcióban nagyon beleillik a mondanivalója a Pennhurst profiljába, valamint zseniálisan screamelhető, ami azért fontos, mert nálunk a scream központi helyet foglal el.

Más dalok is felmerültek esetleg?

Azonnal a Köpök rátokra esett a választásunk, mert nekünk ez a dal telitalálat volt minden szempontból!

Hogyan kerültetek be az Ektomorf németországi turnéjára, milyen anyagi és egyéb feltételei vannak egy ilyen lehetőségnek?

Scizo fedezte fel a lehetőséget, amire azonnal lecsaptunk. Gyorsan zajlott az egyeztetés, és már meg is voltak azok az állomások, ahol csatlakozhattunk az Ektomorf turnéjához. Mindenképpen tanulságos volt a dolog, koncert- és turnétapasztalatokkal gazdagodtunk. Eszméletlen volt látni azt az áradó energiát és profizmust, ami egy-egy ilyen kaliberű turnét jellemez. Az Ektomorf közönsége nagyon pozítívan fogadott minket, befogadók voltak, óriási érzés volt nekik nyomatni a metalt! Hatalmas lendületet merítettünk belőlük, a pozitív publikációkból és az egész turnéból.

Egy ideje már kint van a lemez, szóval valamit már bizonyára láttok: mit profitáltatok a feldolgozásból? Hozott-e új embereket?

Rengeteg új rajongónk van, klip is készült a dalra, így az érdeklődés méginkább megnőtt, ami fantasztikus. Folyamatosan jönnek be a hírlevél-feliratkozóink, nagyobb lett a nyüzsgés körülöttünk.

Mik a következő lépések a zenekar számára, mikor lesz nagylemez, és milyen turnéterveitek vannak az idei évre nézve?

Nagylemezt még nem tervezünk, nem akarjuk elkapkodni. A legfontosabb erre az évre, hogy sok színvonalas koncertünk legyen, szeretnénk minél nagyobb közönségnek játszani, így a fellépések szervezés alatt vannak. Konkrétumot még nem tudok mondani, de hónap vége felé várható egy számunkra hatalmas koncert-bejelentés!

 

Hozzászólások 

 
#4 cápaidomár 2017-04-08 12:43
Én bírom ezt a pöcsig hangolt nu metalt, ha jól csinálják, és ez a Pennhurst szerintem jól nyomja. És mókás az image is. Annak idején baromira örültem volna egy ilyen csapatnak Insaine-k meg Subescribe-ok helyett. Így hát jobb később, mint soha! Csak így tovább, srácok!!!
Idézet
 
 
+3 #3 Scud 2017-03-20 12:06
Az énekesük studiójában sikerült életembern először screamelnem. Köszi a segítséget innen is, sok sikert a bandának.
Idézet
 
 
+5 #2 Tulus 2017-03-19 12:09
Nekem eléggé slipknotos a dolog. Wait and bleed és társai...
Nem szeretem a nu metalt, de attól függetlenül ez egy profi produkció.
Csak így tovább!
Idézet
 
 
+6 #1 revdav11 2017-03-19 11:50
Nekem mindíg is fura volt, hogy a nagy nu metal hullámkor nem voltak olyasféle magyar zenekarok (vagy legalábbis nem nyomatták őket, a Subscribot pedig nem sorolnám ide).

Szerintem szüksége volt már a magyar színtérnek egy ilyen brigádra, csak mondjuk 10-15 évvel ezelőtt.

Ettől függetlenül természetesen szurkolok a csapatnak, csak nemtudom, hogy a nagy numetal hullám után 10 évvel mennyire van létjogosultsága egy ilyen csapatnak.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2004. október 29.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.