Shock!

december 11.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hellyeah: „Minden nap megharcolunk az elismerésért, a sikerért”

0605hellyeah1Június 7-én Budapesten koncertezik az ex-panterás Vinnie Paul és a Mudvayne frontembere, Chad Gray által vezetett Hellyeah. Ugyan Tom Maxwell gitáros lábtörése miatt a banda négyesben áll majd ki a színpadra a Barba Negrában, az intenzitással bizonyára így sem lesz gond, nekünk pedig alkalmunk nyílt egy rövid, előzetes villáminterjú keretében elküldeni néhány kérdést a metalszíntér egyik legismertebb és legelismertebb dobosának. Rövid kedvcsináló vasárnapra.

Miért Kevin Churkóval készítettétek el a Blood For Bloodot?

Kevin sokkal inkább tekinthető producernek, és ez jelentette a legnagyobb különbséget az előző albumokhoz képest, amelyeket Sterling Winfielddel, illetve Jeremy Parkerrel csináltunk. Kevin tényleg szeret a munkafolyamat minden szakaszában részt venni, belefolyni abba, ahogy kialakítjuk a dalok végső formáját. Jeremy és Sterling ezzel szemben gyilkos hangmérnökök, akik inkább csak befogadják a már kész dolgokat.

Hogyan jellemeznéd a Hellyeah zenei fejlődését lemezről lemezre?

Az első két lemez majdhogynem kísérletezésnek is tekinthető: alkalmunk nyílt kipróbálni olyasmiket, amiket a korábbi zenekarainkban nem, és persze ezek is nagyszerűen sikerültek. A harmadik lemezünkkel, a Band Of Brothersszel visszatértünk a metalos gyökereinkhez, és ahhoz, amit az emberek vártak tőlünk. A Blood For Blooddal pedig felnőtt a Hellyeah: ezen az albumon minden összeállt, és a végeredmény tökéletesen jellemzi, miről is szól ez a zenekar. Minden dalunkra büszke vagyok, de a személyes kedvenceim mind a Blood For Bloodon szerepelnek, ami szerintem kétségtelenül az eddigi legjobb albumunk.

Így, lassan egy év után mit mondanál a két új emberről, Kyle Sandersről és Christian Bradyről?

Hogy mindketten nagyszerű választásnak bizonyultak, tényleg sokat segítettek abban, hogy kicsit ismét felpumpáljuk a zenekart. Így most tényleg ismét testvérek csapatának érezzük magunkat!

0605hellyeah2

Mik a tapasztalataitok, létezik már egy olyan réteg, amelyik nem a korábbi zenekaraitokból ismer titeket, hanem a Hellyeah révén?

Mindannyian komoly örökséggel és múlttal rendelkezünk, és nagyszerű látni, hogy a korábbi zenekaraink rajongói is figyelemmel kísérik, mit csinál a Hellyeah. De vannak már új rajongók is, igen. És természetesen nekünk vannak a legjobb rajongóink a világon, innen is üdvözlet nekik!

Milyen tanácsot adnál azoknak a fiatal metalzenészeknek, akik ma kezdik a pályafutásukat? Szerinted lesz még valaha olyan új metalcsapat, amelyik akkora hatást gyakorol a színtérre, mint a Metallica, a Slayer vagy a Pantera?

A mai zeneipar nagyon kemény közeg. Igazából csak annyit tudok tanácsolni mindenkinek, hogy higgyen a zenéjében, és tényleg mindent tegyen meg ennek érdekében, ami csak módjában áll. Amennyiben nem vagy biztos abban, hogy képes vagy erre, semmiképpen se hagyd ott a rendes állásodat! Ami pedig a kérdés másik részét illeti, nem hinném, hogy valaha is lesznek még ilyen hatású zenekarok. Ezek akkor is különleges eseteknek számítottak, ráadásul egy nagyon-nagyon másmilyen időszakban.

Van még olyan álmod a zenei pályafutásodat illetően, amit nem sikerült valóra váltanod?

Egyszerűen csak imádok zenélni és turnézni. A Hellyeah nagyon különleges dolog számomra: minden nap megharcolunk az elismerésért, a sikerért, és számomra ez egy olyan harc, amibe megéri sok energiát fektetni. Nagyon várom, hogy felétek is minden metalossal találkozhassak ezen a turnén!

0605hellyeah3

A Hellyeah június 7-én Budapesten, a Barba Negra Music Clubban koncertezik, a két előzenekar a Magma Rise és a Room Of The Mad Robots lesz. A várható menetrend szerint a kapunyitás 18 órakor esedékes, a robotok 18.40-kor, Hegyi Kolosék 19.40-kor kezdenek. A Hellyeah 21 órakor lép a színpadra. További információk itt.

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 lcs 2015-06-08 11:29
Állat volt a tegnapi koncert! Még ilyet :)
Idézet
 
 
+6 #1 ezrrl 2015-06-05 12:32
Szimpatikus továbbra is...alázattal beszél az interjú alatt.

Köszi.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.