Shock!

április 30.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

XTRMST: straight-edge üzenetek egy régi ismerőstől

1103xtremistNovember 18-án új zenekar debütál XTRMST néven. A straight-edge hardcore-ban utazó banda élén egy komoly nevet találunk az AFI énekese, Davey Havok személyében, aki egyáltalán nem fogta vissza magát az új dalokban.

Davey Havok, az AFI frontembere mellett Jade Puget gitáros alkotja az XTRMST nevű új formáció magját, akik e hónap közepén hozzák ki bemutatkozó nagylemezüket a Dim Mak kiadónál. A két zenész esetében a straight-edge nem üres jelszó, mindketten elhajlásoktól mentesen tartják magukat több mint húsz éve. „Jade-del évek óta beszéltünk róla, hogy el kellene indítanunk egy straight-edge hardcore zenekart", mondja Davey a kezdetekről. „2012 elején kezdtük meg a dalszerzést és a felvételeket, és azért választottuk az XTRMST nevet, mert tökéletesen kifejezi a lemezen megfogalmazott üzeneteket."

A tizennégy dalt tartalmazó bemutatkozó album javarészt Jade házistúdiójában öltött alakot. „Azt akartam, hogy kaotikusak legyenek a számok, amiket néha talán meghallgatni is nehéz, és nem egyszerű a vad dalszerkezeteket sem megérteni, de ügyeltünk rá, hogy benne maradjon az olyan hardcore-zenék íze is, amiken felnőttünk", mondja a zenéről Puget. „Az énektémák alapjai minden dalban elsőre felmentek, és nagyon nyersek. Ezekben a számokban tényleg színtisztán tükröződnek vissza az érzéseink, eszünkben sem volt azon gondolkodni, hogyan tehetnénk őket kommersszé vagy befogadhatóbbá, ráadásul a lemez körülbelül annyi pénzből készült, amennyi most a zsebedben található. Egyszerűen csak két ember kiöntötte a szeretetét és gyűlöletét a mikrofonokba egy kis helyiségben."

1103xtremistcA lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Words For The Unwanted
02. Conformist
03. Social Deathplay
04. Merciless
05. Exterminate
06. Sharper
07. Extremist
08. The Breed
09. Humanity
10. The Way
11. Swallow Your God
12. Dirty Nails
13. Juliets
14. Coward Bow Your Head

Az alábbi lejátszási lista segítségével magunk is megbizonyosodhatunk róla, mit is jelentenek a fentiek a gyakorlatban.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.