Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Visszatér a Waldemar Sorychta-féle Despair

Ismét aktív a Despair. A zenekar aktuális felállásában Waldemar Sorychta mellett Marc Grewe és Markus „Makka" Freiwald is helyet kapott.

0416despair

Visszatérő nagylemezén dolgozik a stúdióban a német technikás thrasher Despair: a tavaly reaktivált csapat első albuma, az 1988-as History Of Hate újravett változatát hozza majd ki áthangszerelt formában, új szövegekkel. Ezeket már a csapat új frontembere, a Morgoth soraiból ismert Marc Grewe jegyzi, aki a fő oszlop jelenleg Waldemar Sorychta (Grip Inc.) mellett.

„Ez nem reunion", szögezi le Waldemar. „Nem nevezném magam az ilyesmi ellenségének, de a legtöbb hasonló esetben számomra teljesen értelmetlennek tűnik, ahogy ott áll a színpadon egy rakás öregember, akik régi dalokat próbálnak eljátszani, miközben a régi szép időkre gondolnak. Miután viszont évről évre állandóan a Despairről kérdezgettek, támadt egy új ötletem. A History Of Hate, amely egyben a Century Media kiadó születését is jelentette, mai füllel sokkal inkább részletek összességének tűnik, nem pedig egy kerek albumnak nagyszerű dalokkal. Fiatalok és naivak voltunk, de szenvedélyesek. Később pedig még szenvedélyesebbek lettünk, szóval a dalokat miért ne lehetne magasabb szintre hozni? Így aztán úgy döntöttem, újraírom a teljes albumot számos kiválasztott eredeti résszel, és olyan dalokat írok ezekből, ahogyan ma játszanám őket. Már az első próbálkozás is meglepően jól sikerült, szóval folytattam. Mivel pedig nem látom sok értelmét annak, hogy kizárólag az emlékekre alapozva felépítsek egy zenekart, megkértem Marc Grewét, hogy csatlakozzon hozzám énekesként. Mivel annak idején a Morgoth volt a Century Media második csapata, jól összebarátkoztunk, és mindig szerepelt a háttérvokáljainknál is, szóval bizonyos értelemben mindig is a Despair része volt. A végeredmény a mélyen gyökerező, régi ötletek és egy teljesen modern hangzás keveréke lett, egy groove-os thrashbanda 2017-es arculatával."

Kettejükön kívül a banda régi felállásából is ismert, a Sodomból nemrég elég rondán kipaterolt Markus „Makka" Freiwald dobos, illetve Marius Ickert basszer játszik jelenleg a Despairben. Az eredeti énekes, Robert Kampf a Century Media alapítójaként ma is a kiadó vezetője, így értelemszerűen nincs sok ideje zenélgetésre. A banda korábbi gitárosa, Marek Greschek 2013-ban öngyilkosságot követett el.

Pár részlet a készülő anyagból máris meghallgatható.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.