Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Vinnie Paulról sem emlékeztek meg a Grammy-gála gyász-szekciójában

Ismét kimaradt az idei Grammy-gála tévéközvetítéséből a tavalyi év minden bizonnyal legismertebb rock/metal-halottja: Vinnie Pault mindössze egy online „futottak még" felsorolásban említették meg a szervezők.

hellyeah_k2015_04

Akárcsak 2010-ben Paul Gray és Peter Steele, majd 2013-ban Jeff Hanneman mellőzése miatt, idén ismét magára vonta a rock/metal-színtér haragját a Grammy-gáláért felelős amerikai Hanglemez Akadémia (Recording Academy). A hétvégi díjátadó tévéközvetítésében természetesen ezúttal is megemlékeztek a tavalyi év zeneipari halottairól, ám – tényleg igen nehezen indokolható módon – a válogatásba nem fért bele a júniusban elhunyt Vinnie Paul Abbott. A dobost a Panterával négy Grammyre is jelölték annak idején, és a '90-es évek egyik legsikeresebb metalzenekarának alapembereként még csak azt sem lehet mondani, hogy totálisan underground figura lett volna, akit egyetlen tévénéző sem ismer. Nem Vinnie ugyanakkor az egyetlen, aki kimaradt a tévéközvetítés megemlékezéséből: a súlyos vonalról Oli Herbert, az All That Remains gitárosa és Kyle Pavone, a We Came As Romans énekese is csak a Grammy weboldalára került fel a gyászolt muzsikusok listájára, de ugyanígy a Buzzcocks énekes/gitárosa, Pete Shelley megemlítése sem fért bele a tényleges gálába.

A téma kapcsán Lzzy Hale, aki maga is díjátadóként lépett színpadra a gálán, rövid nyilatkozatban tette közzé gondolatait az említettek mellőzése kapcsán. „Az Akadémiának van egy illetékes bizottsága, akik decemberben összeraknak egy három-négyszáz főből álló listát, és ezek közül szavazzák meg, ki kerüljön be a tévéközvetítésbe", írta a Halestorm énekesnője. „Értem, hogy nem fér be mindenki. De ez sem indokolhatja, hogy kimaradt Vinnie Paul, akit négy Grammyre is jelöltek. Nagyon is tisztában vagyok vele, hogy a mi zenei stílusunk még mindig nem kapja meg azt az elismerést, amit érdemel. Én magam is éppen ezért voltam ott bőrdzsekiben, ördögvillázva, hogy képviseljem a színteret, és a tévéközvetítésbe be nem férő szekcióban díjakat adjak át. És ezért voltam ott a tévében mutatott részben is, ahol a menő csávók mellett ültem. Mint mindenben, ha az ember változást akar, tennie kell érte."

Idén a legjobb metalelőadás díját a High On Fire vitte haza, de kapott díjat Chris Cornell és a Greta Van Fleet is.

 

Hozzászólások 

 
#6 bjorn 2019-02-12 16:39
A Greta Van Fleet EP (!!!) nyerte a legjobb rockalbum kategóriát :D
Idézet
 
 
#5 Barcs Bence 2019-02-12 15:27
Idézet - GrammySiratoRoc ker:
Gyerekek, a metálnak semmi(!) keresnivalója a Grammyn. Sosem értettem egyáltalán hogyan kerülnek oda olyan előadók, mint a Slayer, vagy a Metallica. Végképp mit keresne ott egy Vinnie Paul.

Végül is, nem zenei műfaj, ezért semmi köze egy olyan gálához, ahol zenei díjakat adnak át...
Idézet
 
 
#4 Igor Igorovics 2019-02-12 12:55
Bocs, az Exodus lemeze 2010 tavaszán jelent meg. Ettől függetlenül jelent meg 2009-ben Lamb of God, Megadeth, Rammstein, Slayer meg Mastodon is. Szóval lehetett volna aktuális dolgokat is díjazni.Ha meg a Priestet akarták volna díjazni, akkor meg tehették volna egy évvel előbb, amikor a Nostradeamus volt jelölt, ami ráadásul egy komoly produkció is volt.
Idézet
 
 
#3 GrammySiratoRocker 2019-02-12 12:37
Gyerekek, a metálnak semmi(!) keresnivalója a Grammyn. Sosem értettem egyáltalán hogyan kerülnek oda olyan előadók, mint a Slayer, vagy a Metallica. Végképp mit keresne ott egy Vinnie Paul.
Idézet
 
 
#2 Igor Igorovics 2019-02-12 11:46
Egyszer és mindenkorra el kéne felejteni ezt a szar grammyt. Nem véletlen, hogy Childish Gambino 4 grammyt nyert mégse ment el, le se szarta ezt az egészet. Drake meg miután átvette, elkezdte kritizálni őket. Az egojukat jól jellemzi, hogy élőben lekeverték... Feltételezem, hogy Drake ill. Gambino kritikája és távolmaradása nem a véletlen műve volt. Bizonyára nekik is vannak negatív tapasztalataik. És ha az ilyen abszolút mainstream arcoknak ilyen rossz a benyomása a grammyről, gondolhatjátok, hogy hogyan bánnak a metal bandákkal. És akkor ez a legrangosabb díjátadó, ahol a Motörheadet egy Metallica feldolgozás miatt díjaztak csak. vagy mikor a Priest egy 1977-es szám (Dissident Agressor), élő felvételéért kapott Grammyt 2010-ben. Mintha 2009-ben nem jött volna ki semmi értékelhető a metal világban. (Exodus-Exhibit B, csak halkan megsúgom.) Közröhej ez az egész, nem is lenne szabad foglalkozni ezzel az egésszel.
Idézet
 
 
#1 Codename333 2019-02-12 10:58
ez azért van mert le sem szarják ezt a kategóriát....jólvan akis rockerek hadd örüljenek kapnak egy gálát....gondolom ennyi a hozzáállás...de ha a mindeható kánya vest halt volna meg lett volna egy 1 órás blokk csak neki.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.