Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Vinnie és Dimebag azért élt, hogy mosolyt csaljon az emberek arcára”

Sokkolta Vinnie Paul zenésztársait a Hellyeah-ben a dobos pénteki halála. A csapat épp egy új albumon dolgozott, amikor a zenész 54 éves korában elhunyt.

0605hellyeah2

Chad Gray nyilatkozatában először is köszönetet mond mindenkinek a részvétnyilvánításokért, a kedves üzenetekért és a támogatásért, majd azt mondja: még mindig nem képes elhinni, hogy Vinnie tényleg meghalt. „Ez az egyik legkeményebb dolog, amivel csak valaha is szembe kellett néznem életemben”, írja az énekes. „Teljesen összezavarodtam, szomorú és tehetetlen vagyok, jobban, mint azelőtt valaha. Totálisan összetörtek a történtek, de próbálkozom. Mintha valami érzelmi zavargás folyna a fejemben és a szívemben, ahogy írom ezt. Próbálok a jó dolgokra koncentrálni, mert tudom, hogy Vinnie is ezt szeretné. És ezek a jó dolgok a róla őrzött emlékeim: a mosolya, a nevetése, amit mindenkire átragasztott a környezetében, és a sugárzó személyisége. Ő és a testvére, Dimebag azért élt, hogy mosolyt csaljon az emberek arcára. Ez fog a legjobban hiányozni.”

„Vinnie Paul, köszönetet szeretnék mondani neked!”, így Gray. „Azért, hogy megmentetted az életemet, a zenédért, végtelen nagylelkűségedért, azért, hogy befogadtál az életedbe, hogy olyan zenét alkottunk együtt, amely megérintette az embereket, és hogy büszke voltál a Hellyeah-re. Azért, hogy mindig úgy kezeltél, mint egy testvért, de ami még fontosabb: mint egy barátot. Néha csak magam mögé pillantottam, néztem, ahogy zúzol a dobszerkódon, és meg kellett csípnem magamat, hogy ez tényleg igaz, mert hihetetlen volt. És mindezekért örökre élsz majd a szívemben, sosem foglak elengedni. Mindig szeretni foglak, és a világ végére is elmegyek, hogy életben tartsam a lángot az örökségetekért Dime-mal. Nyugodj békében, Vincent Paul Abbott. Tudom, hogy most már együtt vagy Dimebaggel, és együtt mosolyogtok le ránk. És ettől a gondolattól még ebben az érzelmi sötétségben is mosolyognom kell. Szeretlek! Örök barátod, Chadnesss.”

Tom Maxwell gitáros a hétvégén szintén azt írta: nem tud napirendre térni a történtek felett. „Mást nem tudunk moondani, csak azt, hogy Vinnie most már Dime-mal van egy jobb helyen. Szomorúság, sokk, összezavarodottság, düh, kétségbeesés – mind ezt érezzük. Öleljétek át szorosan a szeretteiteket. Köszönjük mindnyájatoknak a szeretetet. Mindig is szeretni fogjuk Vinnie-t, és nagyon hiányzik majd, de a zenéje örökre él. Nyomjátok be jó hangosan, és üvöltsetek fel egészen a mennyországig, hogy ő is hallja!”

A Hellyeah éppen egy új nagylemezen dolgozott, egyelőre nem tudni, megjelenik-e valaha is a 2016-os Unden!able folytatása. A zenekarnak azonban alighanem vége, hiszen elsődlegesen Vinnie csapatáról volt szó.

Vinnie Paulról szóló személyes megemlékezésünket itt olvashatod.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.