Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Változatos, új szintre lépő lemezt készített a Deftones

0311deftonesTizenhat dalt írt új nagylemezéhez a Deftones, akik Matt Hyde producerrel dolgoznak következő produkciójukon. Az album az eredeti tervekkel ellentétben már biztosan nem jelenik meg idén, hanem valamikor 2016 folyamán kerülhet a boltokba, és garantáltan különbözik az előző munkájuktól.

!!!UPDATE!!!

A Deftones tagjai is jelen voltak péntek este a Bataclan klubban, ahol szélsőséges iszlamisták több mint száz embert gyilkoltak meg, mivel ők is itt léptek volna fel a következő napokban. A zenekar körülbelül tizenöt perccel a mészárlás kezdete előtt hagyta el a helyszínt.

!!!UPDATE!!!

„November 7-én befejeztük az utolsó keverést, vagy legalábbis jóváhagytuk azt”, mondta Chino Moreno énekes a BBC Radióban. „Most a végleges számsorrend kialakítása következik, aztán a maszterelés, és utána elvileg készen vagyunk. Emellett pedig még mindig dolgozunk a borítón, de azzal haladunk. Szintén közel állunk a lemezcím véglegesítéséhez, de még ez a kérdés sem dőlt el, és ugyanez áll a dalcímekre is. De nálunk általában ezek a dolgok állnak össze legutoljára. Viszont a zene kész, jól szól, és nagyon szeretjük.”

A frontember szerint az új nagylemez nem igazán hasonlít a Deftones utolsó két anyagához, a 2010-es Diamond Eyeshoz és a 2012-es Koi No Yokanhoz. „Azt a két albumot nagyon hasonló módszerekkel készítettük: egy rövid időre bezárkóztunk a próbaterembe, megírtuk a dalokat, és felvettük őket. Emiatt eléggé az akkori állapotunkat örökítettük meg, és eléggé egységesen is szólt a végeredmény. Ezt a mostanit viszont egy jó év alatt raktuk össze részletekben, több dalszerzési periódus során, vagyis kissé széttöredezettebb az anyag, de jó értelemben. Beteszel egy dalt, ami teljesen más, mint az utána következő, vagy az azt megelőző. Tehát nem olyan, hogy volt egy központi ötlet, ami aztán az egész anyagot áthatja és meghatározza hangulatilag. De mint minden Deftones-lemez, ez is dinamikus anyag, amiben egyszerre rejlik ott a hangos agresszivitás meg a lágyság, viszont van egyfajta hullámzó jellege, lüktetése. Nehéz szavakkal érzékeltetnem, hogyan is szól… Mindenképpen deftonesos. Én úgy tekintek rá, hogy eljutottunk vele a következő lépcsőfokra ahhoz képest, ahol legutóbb álltunk.”

Az anyagon Jerry Cantrell is vendégeskedik majd egy számban. A banda a november 21-ei Wembley-koncerten valószínűleg már játszani is fog egy dalt a lemezről.

 

Hozzászólások 

 
#3 cápaidomár 2015-11-14 13:35
Nálam is :-)

Nagyon kíváncsi leszek rá, noha szerintem egy Koi No Yokan után elég nehéz lesz mit mondani.
Idézet
 
 
+2 #2 matheus 2015-11-14 12:00
Van egy olyan érzésem, hogy már most megvan a 2016-os év lemeze.
Idézet
 
 
+3 #1 RobertThorn 2015-11-14 11:49
Szerencsére Chinoéknak nem esett bajuk tegnap (a lövöldözés előtt kábé vagy tíz perccel léptek le a Bataclanból)..
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.