Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Több mint száz embert gyilkoltak meg az Eagles Of Death Metal párizsi koncertjén

1114terrorAz utóbbi évek legvéresebb, összehangolt európai terrortámadását hajtották végre Párizsban november 13-án este, amely legalább száznegyven áldozatot követelt. A több helyszínen elkövetett akciók közül az Eagles Of Death Metal koncertjén elkövetett túszejtés és mészárlás volt a legnagyobb léptékű, amelyben több mint százan vesztek oda, amikor fegyveresek nyomultak be a Bataclan klubba, és mintegy negyedórán keresztül módszeresen, hidegvérrel gyilkolták az ott lévőket. Franciaországban szükségállapotot hirdettek.

Legalább öt különböző helyszínen hajtottak végre terrortámadást Párizsban november 13-án este. Ismeretlen fegyveresek túszokat ejtettek és lövöldöztek a Bataclan nevű klubban, az Eagles Of Death Metal koncertjén, de szintén támadás érte a Petite Cambodge, a Le Carillion és a La Belle Equipe éttermeket is. Emellett öngyilkos merénylő robbantott a Stadte de France stadion környékén is. A rendőrség a klub ellen vezényelt rohammal szabadította ki a túszokat, és összesen legalább öt terroristával végeztek. A merényleteket egyelőre senki sem vállalta magára, de a körülmények és a tanúk beszámolói alapján iszlamista szélsőségesekre gyanakszanak a hatóságok. Franciaország szükségállapotot hirdetett és határellenőrzést vezetett be: felszólították a párizsiakat, hogy maradjanak otthon, a rendőrség és a hadsereg pedig nagy erőkkel vonult ki az utcákra.

Az Eagles Of Death Metal a Bataclan klubban adott teltházas koncertet több mint ezer ember részvételével. A helyszínre behatoló fegyveresek – akiknek számáról egyelőre eltérő beszámolók jelentek meg – közel negyed órán át lőtték a résztvevőket, és legalább száztizennyolc emberrel végeztek, mielőtt a kiérkező rohamrendőrök meg nem rohamozták a klubot, és legalább négyüket meg nem gyilkolták. A zenekar dobosa, Julian Dorio felesége a Washington Postnak azt nyilatkozta: a csapat tagjai mindannyian túlélték a merényletet, mert amint meghallották a lövéseket, elhagyták a színpadot és a helyszínt. A koncerten a Deftones tagjai is jelen voltak, akik a következő estéken játszottak volna a Bataclanban, Chinóék azonban tizenöt perccel a mészárlás kezdete előtt távoztak a klubból.

„Mindenfelé emberek hevertek"

Mindenfelé heverő testekről, vérről és halottakról számoltak be a péntek éjjeli terrortámadások szemtanúi a Le Monde francia napilap internetes oldalának szombat hajnali tudósítása szerint. Egy kisírt szemű nő a Le Petit Cambodge étterem közelében azt mondta, hogy egy barátjával robogóval érkezett a helyszínre, ahol emberek feküdtek a földön, és azt hitte, autóbaleset történt, és egy kocsi rohant bele az étterembe. „Nem értettem, mi történik. Mindenfelé emberek hevertek" - magyarázta a szemtanú, aki szerint mintegy negyvenen lehettek a földön, és legfeljebb négy-öt ember állt az utcán. Elmondta ugyanakkor, hogy nem látott vért, a tűzoltók pedig nagyon gyorsan megérkeztek, és minden megdöbbentően nyugodtnak tűnt. Egy másik szemtanú három sorozatlövésről számolt be, és mint mondta, az első nagyon-nagyon hosszú volt.

1114terror1

A Bataclan klubból egy újságíró beszámolóját ismerteti a lap, aki azt mondta, hogy 21.45 körül két-három fegyveres rontott be a létesítménybe, és vaktában kezdtek lövöldözni az emberekre, az egyikük egy kalasnyikovval. Az Eagles Of Death Metal koncertjére körülbelül ezren érkeztek a szórakozóhelyre. „Legalább 10-15 percig tartott. Újratöltöttek. Nem kellett sietniük. Háromszor-négyszer is újratöltöttek" - mondta el a szemtanú, aki beszámolt arról is, hogy a színpad mögötti vészkijáraton tudott kimenekülni, az utcára érve pedig azt látta, hogy rengeteg vérző, meglőtt ember van már kint. „Amikor lőni kezdtek, mindenki a földre vetette magát, és egymáson kezdtek átmászni az emberek" - mesélte egy másik szemtanú, aki határozottan három támadóról számolt be, akik találomra lőttek a bent lévő emberekre. „Gépfegyvereket láttam. Testeken kellett átlépkednem. Vér volt mindenütt, az utcán pedig halottak" - mondta a Le Monde-nak az egyik túlélő.

Az Eagles Of Death Metal november 29-én elvileg a Barba Negrában koncertezett volna, de a történtek ismeretében meglepődnénk, ha nem mondanák le a turnét. A szervező A38 Hajó felfüggesztette a jegyértékesítést a bulira.

 

Még több írás a szerzőtől

Hozzászólások 

 
+1 #34 newkid 2015-11-15 19:33
Őszinte részvétem az elhunytak családjának!

Nagyon félek mi lesz ezután.....jövő hónapban mennénk párommal adventi vásárra Bécsbe azon gondlkozom inkább bebukom a foglalast minthogy meghaljak
Idézet
 
 
+4 #33 Querocha 2015-11-15 13:59
Oszinten egyutterzek az elhunytak csaladtagjaival es barataival.
Nem a vallassal, a hittel van a baj, hanem a vallas neveben elkovetett eroszakkal, kegyetlensegekk el.
Pray for Paris.
Idézet
 
 
+6 #32 Querocha 2015-11-15 13:50
Oszinten egyutterzek az elhunytakkal es azok csaldtagjaikkal , baratjaikkal. Az iszlam allam egy vallasi fanatikusokbol allo terrorszervezet , akik igen nagy veszelyt jelentenek a vilag tobbi reszere.
Viszont a szir menekultek is az ilyen orult, elmeroggyantak elol menekulnek a jobb elet remenyeben Europaba. Azonban vannak koztuk terrrorista, az iszlam allam tagjai. Nem a vallassal, a hittel van a baj, hanem a terrorizmussal, amit a vallas neveben kovetnek el.
Idézet
 
 
+6 #31 bogar 2015-11-15 07:49
Annyira egyszerű a szobából megfejteni a világ működését, hogy csak na! Akik kialakult karakán véleménnyel bírnak, ugye tevékenyen segítenek abban, hogy változtassanak a világon? Juttatnak el egy kis pénzt, vagy adományt a segítő szervezetekhez, társadalmi munkában jótékonykodnak, stb.... vagy csak az interneten fejtik ki sajátos véleményüket, majd a "eztmostjólmegmo ndtam" érzésétől telítődve kibontanak még egy doboz sört egy jól sikerült komment után?

Több dolog is eszembe jutott:

- Az egyik volt barátnőm arab. Itt született Magyarországon és születésétől fogva keresztény. (Már a szülei is azok voltak.) Most ott tartunk, hogy elülnek mellőle a buszon és büdösarabozzák úton-útfélen.

- A jövő héten Operation Mindcrime, Slash és Ghost koncert is lesz. (Ha nem mondják le a turnékat.) Én a színpad felé fordulva szeretnék lenni a koncert ideje alatt és nem félszemmel a bejáratot nézni, hogy mikor jönnek be fegyveresek. Persze meg lehet erősíteni a biztonsági szolgálatot, de szeretnék én egy olyan világban élni, ahol a szabadság zenéjének tartott rock-ot fegyverrel őrzik? Úgy vélem, hogy nem.

És, hogy akkor mi a megoldás? Senki sem tudja, és ez a legszörnyűbb.

Természetesen részvétem az értelmetlenül elhunytak családtagjainak , a távozóknak pedig legyen könnyű a föld!
Idézet
 
 
+5 #30 P.R. 2015-11-14 19:02
Idézet - Bekre Pál:
Idézet - P.R.:
Ez nem ilyen egyszerű. Nem lehet azt mondani hogy ez fekete , az meg fehér.
Különböző kultúrájú emberek összeeresztéséb ől még nem született jó dolog.
Biztos sok minden van még ezek mögött , politika , olaj , fegyvergyártás stb , de elsősorban a vallási fanatikusok a végrehajtó "eszköz ".
Tény , hogy annak idején Bin Ladent is az USA pénzelte az Oroszok ellen , aztán jól beszívtak vele.
Ki tudja itt is mi , vagy ki volt a háttérben az elején. Ezért mondom , különböző kultúrák, emberek , vallások keverése nem vezet jóra.
Nem politizálok , de nem kellenek Európába bevándorlók / menekültek.


Ha valóban léteznek "vallási fanatikusok", akkor kellenek, hogy legyenek "vallási fantizálók" is. Vagy tényleg azt gondoljuk, hogy ezek az emberek a homokból ássák elő a legmodernebb amerikai és izraeli fegyvereket és Mekka felé fordulva tíz perc alatt a kezelésüket is megtanulják. Ráadásul közben rengeteget kell dolgozniuk, hogy ezeket a fegyvereket ki is fizethessék. Mindezt az iszlám nevében, annak eltérő irányzataitól függetlenül. Sokkal inkább tekinteném vallási fanatizmusnak az amerikai kontinens őslakosságának csaknem teljes kiírtását (a hittérítés nevében), Afrika és a Távol-kelet kifosztását, rabigába döntését. Ha relativizálni és számszerűsíteni kellene, akkor a "keresztény vallási fanatizmus" nagyságrendekke l nagyobb áldozatot szedett.


Nem értem ez hogy függ össze azzal amit írtam.
Lehet hogy a télapó nem létezik , de vallási fanatikusok és fanatizálók igen. Az hogy melyik oldalon állnak teljesen mindegy.
Idézet
 
 
+11 #29 spanom_gyurma 2015-11-14 17:09
Idézet - Bekre Pál:
Idézet - spanom_gyurma:
Érdekes logika. Tehát adott néhány zsoldos, aki pénzért elkövet egy olyan merényletet, amiből kizárt, hogy élve kikerülhet. Kérdés: halott zsoldosként mit kezdenél a pénzeddel?


Valószínű, hogy már akkor halott volt, amikor elindult. ;) A család viszont élhet egy darabig az összegből.

Család fenntartásának céljából elkövetett merényletről még nem nagyon hallottam. Hallottam viszont politikai alapú, vallási tanítások kisarkításával/ferdítésével önigazoló merényletekről. Nem hiszem, hogy bárkit még csak minimálisan is motivált volna a pénz.
Idézet
 
 
+3 #28 Kat Von C 2015-11-14 16:47
Idézet - Bekre Pál:
Ha valóban léteznek "vallási fanatikusok", akkor kellenek, hogy legyenek "vallási fantizálók" is. Vagy tényleg azt gondoljuk, hogy ezek az emberek a homokból ássák elő a legmodernebb amerikai és izraeli fegyvereket és Mekka felé fordulva tíz perc alatt a kezelésüket is megtanulják. Ráadásul közben rengeteget kell dolgozniuk, hogy ezeket a fegyvereket ki is fizethessék. Mindezt az iszlám nevében, annak eltérő irányzataitól függetlenül. Sokkal inkább tekinteném vallási fanatizmusnak az amerikai kontinens őslakosságának csaknem teljes kiírtását (a hittérítés nevében), Afrika és a Távol-kelet kifosztását, rabigába döntését. Ha relativizálni és számszerűsíteni kellene, akkor a "keresztény vallási fanatizmus" nagyságrendekke l nagyobb áldozatot szedett.

това́рищ Bekre, говорите по-русски?
Idézet
 
 
+27 #27 Tulus 2015-11-14 15:33
128 ember halt meg a tegnapi terrortámadás következtében.
Amikor elkezdtek beözönleni a "menekültek" Európába, a normálisabbja arra figyelmeztetett , hogy ismeretlen számú (magyarul elég sok) terrorista is lehet közöttük.
Tessék, itt az eredménye.
Nagyon remélem, hogy megjön az európai országok esze, és kivágják az összes élősködőt Európából, hogy ne ismétlődhessen meg a tegnapi vérengzés.
A következő támadás Svédországban lesz? Vagy Németországban, ahol mégtöbb élősködő él?
Az idióta merkelt azonnal el kell távolítani a politikai életből, az összes többi menekültsajnálg atóval együtt.

Ja, és egy "apróság": Az iszlám szarlam vállalta magára a tegnapi vérengzést.
Az lenne a legjobb, ha kapnának egy kisebb hatótávolságú atombombát, aztán megdöglene az összes.
Idézet
 
 
+5 #26 Bekre Pál 2015-11-14 15:15
Idézet - P.R.:
Ez nem ilyen egyszerű. Nem lehet azt mondani hogy ez fekete , az meg fehér.
Különböző kultúrájú emberek összeeresztéséb ől még nem született jó dolog.
Biztos sok minden van még ezek mögött , politika , olaj , fegyvergyártás stb , de elsősorban a vallási fanatikusok a végrehajtó "eszköz ".
Tény , hogy annak idején Bin Ladent is az USA pénzelte az Oroszok ellen , aztán jól beszívtak vele.
Ki tudja itt is mi , vagy ki volt a háttérben az elején. Ezért mondom , különböző kultúrák, emberek , vallások keverése nem vezet jóra.
Nem politizálok , de nem kellenek Európába bevándorlók / menekültek.


Ha valóban léteznek "vallási fanatikusok", akkor kellenek, hogy legyenek "vallási fantizálók" is. Vagy tényleg azt gondoljuk, hogy ezek az emberek a homokból ássák elő a legmodernebb amerikai és izraeli fegyvereket és Mekka felé fordulva tíz perc alatt a kezelésüket is megtanulják. Ráadásul közben rengeteget kell dolgozniuk, hogy ezeket a fegyvereket ki is fizethessék. Mindezt az iszlám nevében, annak eltérő irányzataitól függetlenül. Sokkal inkább tekinteném vallási fanatizmusnak az amerikai kontinens őslakosságának csaknem teljes kiírtását (a hittérítés nevében), Afrika és a Távol-kelet kifosztását, rabigába döntését. Ha relativizálni és számszerűsíteni kellene, akkor a "keresztény vallási fanatizmus" nagyságrendekke l nagyobb áldozatot szedett.
Idézet
 
 
+7 #25 cápaidomár 2015-11-14 15:13
Idézet - Bekre Pál:
Idézet - jami:
Aha, a sok allahakbarozó féreg a torokvágós videókon is mind fizetett zsoldos, mi? Gondolkodj már egy kicsit.


Ezek előre beállított, statisztákkal készített felvételek.

Figyelj, én nem foglak támadni, de szélsőségesek vannak, tényleg vágnak el torkokat, fejeznek le embereket élőben. Voltál már disznóvágáson? Amikor a vér a légcsövekbe jut, akkor egy igen jellegzetes hang keletkezik. Szerintem is sok ferdítés van ebben az egészben, de a közel-keleti fanatikusok reális veszélyt jelentenek. Ugyanakkor ferdíteni a semmiből nem lehet, tehát valóságalapja kell, hogy legyen.
Idézet
 
 
+55 #24 Draveczki-Ury Ádám 2015-11-14 15:11
Még azelőtt szólok, hogy nagyon elharapózna a világpolitika mindentudó megfejtése három-négy mondatban, és elkezdenétek egymás anyját szidni, gyilkosozni, komcsizni, nácizni, izraeliügynököz ni (mivel az esetek 99 százalékában ez szokott következni a hasonló "viták" után): ez itt nem az az oldal, ahol ez meg fog valósulni. Meghalt több mint száz ember, legalább irántuk mutasson mindenki némi kegyeletet, trollkodni meg fekete-fehér-igen-nem szinten, kocsmai színvonalon okoskodni pedig menjetek máshová, mielőtt átcsapna a dolog valami olyasmibe, ami méltatlan a Shock!-hoz.

És most bárki nyugodtan lemínuszolhat, de ez alatt a hír alatt zéró tolerancia van, azonnal ki fogunk tiltani bárkit, aki a fentiekre nincs tekintettel.
Idézet
 
 
+6 #23 Carpio 2015-11-14 15:06
Idézet - Bekre Pál:
Idézet - jami:
Aha, a sok allahakbarozó féreg a torokvágós videókon is mind fizetett zsoldos, mi? Gondolkodj már egy kicsit.


Ezek előre beállított, statisztákkal készített felvételek.

Mi a bizonyitekod? es ne azt mond hogy "ez egyertelmu"
Idézet
 
 
+3 #22 cápaidomár 2015-11-14 15:06
Idézet - egy gondolkodó ember:
Idézet - Bekre Pál:
A vallásnak ehhez semmi köze. Ezek fizetett zsoldosok, akik a megrendelők utasításait követik. A célok nyílvánvalóak. Az iszlám vallás lejáratása, érdekellentétek és káoszhelyzet szítása, Európa meggyengítése, rendkívüli állapot bevezetése, majd megmentőként fellépve egy egységes (az USA mintájára) európai szövetségi kormány létrehozása a "terrorhullám" megfékezésére. Ez a nemzetállamok szuverenitásána k és a maradék polgárjogok elvesztésével jár. Összeesküvés elmélet? Nem, most megvalósuló gyakorlat.

kicsit agy mosott vagy barátom. az eset mögött nyilván valóan oroszország áll akik azt a látszatot akarja kelteni h az amerikaiak csinálták s az arabokra aakrják kenni. a kgbs elv társ érti a szakmat ez most is bebizonyosult!

Kifejtenéd kicsit bővebben? Mert azért a te véleményed is elég sajátos. Nem kéne az agymosottságot összekeverni az összeesküvés-elmélettel. Két-három gondolat között pedig legalább Oroszország nevét írd le rendesen, ha már a mondatkezdés és a nyilvánvaló gondot okoz :-)
Idézet
 
 
#21 Bekre Pál 2015-11-14 15:00
Idézet - jami:
Aha, a sok allahakbarozó féreg a torokvágós videókon is mind fizetett zsoldos, mi? Gondolkodj már egy kicsit.


Ezek előre beállított, statisztákkal készített felvételek.
Idézet
 
 
#20 Bekre Pál 2015-11-14 14:57
Idézet - spanom_gyurma:
Érdekes logika. Tehát adott néhány zsoldos, aki pénzért elkövet egy olyan merényletet, amiből kizárt, hogy élve kikerülhet. Kérdés: halott zsoldosként mit kezdenél a pénzeddel?


Valószínű, hogy már akkor halott volt, amikor elindult. ;) A család viszont élhet egy darabig az összegből.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.