Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Valószínűleg tényleg összeáll David Lee Roth eredeti szólócsapata

1220dlrPár hete majdnem ismét összeállt David Lee Roth eredeti szólózenekara Steve Vaijal, Billy Sheehannel és Gregg Bissonette-tel, de aztán olyan sokan gyűltek össze rá a szóban forgó Los Angeles-i klubban, hogy tűzvédelmi okokból le kellett fújni a bulit. Sheehan szerint ugyanakkor nem kizárt, hogy a csapat tényleg megpróbál összehozni valamit a közeljövőben.

„A helyen nagyjából ötszázan férnek el, legálisan talán ötszázhetven a határ", mondta az említett koncertről a februárban a The Winery Dogsszal Budapesten is fellépő Billy a That Metal Showban. „Néha hat-hétszáz nézővel még keresztülviszik, hogy megrendezhessenek egy-egy koncertet, itt viszont legalább kétezer emberről volt szó, legalábbis én így hallottam. Nem tudom, tényleg annyian voltak-e, de őrült sokan, az biztos. És biztos veszélyes is volt, szóval nem gondolom, hogy a tűzoltók rosszul jártak volna el, amikor lefújták az egészet. Sisakban, a cuccaikkal érkeztek, és kiabálták, hogy mindenki menjen ki..."

Mint kiderült, a szóban forgó koncerten eredetileg tényleg Michael Starr, azaz Ralph Saenz, a Steel Panther frontembere énekelt volna Billy, Steve Vai és Gregg Bissonette társaságában, és maguk az érintettek is csak néhány nappal a konkrét dátum előtt tudták meg, hogy az eredeti főszereplő, David Lee Roth is szívesen eljönne a Yankee Rose és a Shyboy előadása erejéig. „Eleinte nem kaptunk tőle választ, szóval Ralphfal terveztük ezt az egészet, arra az esetre, ha nem jönne össze Dave-vel a dolog. Fogalmunk sem volt, lenne-e kedve hozzá, régóta nem beszéltünk már erről. Aztán végül hirtelen, a semmiből megérkezett a válasz: igen, benne van, vállalja. Ezután viszont már az volt a kérdés, hogy mit mondjunk Ralphnak, mert nem akartuk megbántani. Arra gondoltunk, remélhetőleg majd megérti a dolgot... És csak előző este közöltük Chuck Wrighttal, az Ultimate Jam Night koncertsorozat szervezőjével is, hogy Dave is ott lesz. Senki sem tudott semmit, még a klub személyzete sem. De végül valakinek mégis muszáj volt elmondanom, hiszen valahol Dave-nek is ott kellett lennie közben a helyszínen, hogy a közönség meglepetésére hirtelen kijöhessen majd a színpadra. Így aztán beszéltünk a dologról pár embernek, és kicsúszott az információ. Ebből lett aztán a pánik. De amúgy teljesen spontán akartuk levezényelni az egészet: nincs próba, nincs soundcheck, csak felmegyünk, és nyomjuk."

Mint azt már Roth is meglebegtette az elmaradt reunion-buli után, a zenekar a jövőben akár ténylegesen is összeállhat némi kis múltidézés erejéig. „Remélhetőleg összejön", mondta a kérdésről Billy. „Nem tudom, hogy csak egy fellépés, vagy több, ki tudja? Mondjuk egy Rock In Rio, vagy tíz önálló koncert... És persze az, hogy reménykedünk benne, még nem jelenti azt, hogy konkrétan tervezzük is. De nagyon reméljük, hogy megvalósul. És ahogy mondtam, Dave is benne van. Tök jó fej volt, és remekül éreztük magunkat együtt most is. Teljesen olyan volt minden, mint a régi szép időkben... Idén nyáron volt harminc éve annak, hogy összeállt a zenekar, jövő nyáron pedig harminc éve lesz annak, hogy kijött az első lemez. Mindenképpen szép lenne ezt megünnepelni valahogy, és mivel a jelek szerint Dave is így áll ehhez, remélhetőleg tényleg össze is jöhet. Tökéletesen bezárhatnánk a kört."

Roth és első szólócsapata két nagylemezt készített, miután az énekes távozott a Van Halen soraiból: az 1986-os Eat 'Em And Smile-t, illetve az 1988-as Skyscrapert. A lemezek hatalmas sikert arattak, mindkettő beplatinázódott az Egyesült Államokban, és olyan sikerdalokat tartalmaztak, mint a Yankee Rose, a Shyboy, a Beach Boys California Girlsének feldolgozása vagy a Just Like Paradise.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.