Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Valószínűleg nem lesz idén OzzFest

Komoly esély mutatkozik arra, hogy 2011-ben nem lesz OzzFest, hiszen a nyár már közeleg, de egyelőre még sem lehetséges helyszíneket és dátumokat, sem esetleges fellépőket nem emlegetnek a szervezők. Habár a fesztiválsorozat honlapján nemrég még szerepelt az utalás arra, hogy hamarosan bejelentik az idei fellépőket, ma már ez sincs fent, és a rajongói javaslatok számára fenntartott felületet is eltávolították.

A Sharon Osbourne által megálmodott első OzzFestekre 1996 októberében került sor az arizonai Phoenixben és a kaliforniai Devore-ban Ozzy Osbourne, a Slayer, a Danzig, a Biohazard, a Sepultura és a Fear Factory részvételével. A két monstre buli akkora sikert aratott, hogy a következő év nyarán fesztiválturnévá bővítették a kört: az 1997 nyarán megrendezett első „rendes" OzzFesten Ozzy és az újjáalakult eredeti Black Sabbath mellett a Pantera, a Marilyn Manson, a Type O Negative, a Fear Factory, a Machine Head és a Powerman 5000 kaptak helyet a főszínpadon, és ez a felállás rendesen meg is fojtotta az azévi Lollapaloozát. Az OzzFest a következő években is masszív sikernek bizonyult a tengerentúlon, az utolsó komplett, ténylegesen turnénak tekinthető sorozatot azonban 2007-ben rendezték. 2008-ban mindössze egy nagyszabású bulira került sor Dallasban a Metallicával és Ozzyval a headlineri pozícióban, 2009-ben elmaradt az OzzFest, tavaly pedig egy rövid, hatállomásos kört szerveztek. Utóbbin Osbourne mellett a Mötley Crüe, a Halford, a Devildriver és a Nonpoint lépett színpadra.

Mivel a gazdasági válság hatásai következtében az amerikai koncertpiac még mindig nem tért magához, nem lenne meglepő, ha 2011-ben ismét elmaradna az OzzFest, főleg annak fényében, hogy a nyáron már számos fesztiválturné aspirál a közönség érdeklődésére (így a Mayhem, az Uproar és a Lollapalooza), emellett pedig olyan kiemelt körutak futnak majd az Egyesült Államokban, mint a Mötley Crüe és a Poison közös akciója, illetve Rob Zombie és a Slayer társult vállalkozása.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.