Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Valahol a világon minden percben vesznek tőlünk egy lemezt”

Ugyan a legtöbb nagymúltú zenekar igyekszik finoman takargatni, hogy a közönség elsősorban a régi lemezeik dalaira kíváncsi a koncerteken, a Saxon e tekintetben is kivétel közülük: Biff Byford egy friss interjúban kendőzetlenül kijelentette, hogy noha továbbra is imádnak zenélni, a bandát elsősorban a katalógusa tartja életben.

„Azt kell mondanom, hogy igazság szerint a régi albumok tartják működésben a zenekart", mondta Biff Byford énekes a 69 Faces Of Rocknak adott interjújában. „Még ma is folyamatosan fogynak. Egyszer azt mondták nekem erről, hogy valahol a világon átlagosan percenként vesz valaki egy Saxon albumot, vagyis az egész katalógusunk nagyon kelendő. Most ráadásul bakeliten is kijön megint minden, vagyis nemcsak CD-n, hanem bakeliten is hozzáférhető lesz a teljes archívumunk. Az első öt-hat lemezünk nagyon nagy volt a dalokat tekintve."

A Saxon világszerte összesen több mint 13 millió lemezt adott el eddigi karrierje során. Legnagyobb példányszámban elkelt albumuk az 1983-as Power & The Glory volt, de a régi klasszikusok közül az 1980-as Wheels Of Steel és Strong Arm Of The Law, az 1981-es Denim And Leather és az 1984-es Crusader is hasonlóan keresettek a mai napig.

Az idei Metalfesten is fellépett zenekar legutóbbi lemeze Call To Arms címmel jelent meg az év első felében. Biff-fel készített interjúnkat itt olvashatod.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.