Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Vajon mire célozgathat Dave Grohl?

Roppant sejtelmesen nyilatkozik a jövőre várható új Foo Fighters lemezről Dave Grohl. A csapat főnöke radikális dalszerzési és felvételi eljárásokról beszélt egy friss nyilatkozatában – valami olyasmiről, amit korábban még egyetlen más zenekar sem alkalmazott.

„Nagyon fasza!”, mondta a Rolling Stone-nak a hétvégi American Music Awards díjátadón Dave Grohl a készülő új Foo Fighters lemezről. „Valami olyasmit csinálunk, amiről senki másnak nincs sejtése, kibaszott különleges és radikális. Hamarosan megkezdjük a felvételeket, de ezeket is úgy, ahogy senki más nem dolgozott még korábban, és maga a lemez is olyan módon íródik, amiről nem hinném, hogy bárki más is alkalmazta volna azelőtt.”

Dave sajnos nem fejtette ki bővebben, mire gondol pontosan, de kíváncsian várjuk, hogy kiderüljön… A Foo Fighters legutóbbi albuma, a Wasting Light 2011 áprilisában jelent meg, és a zenekar lemezei közül elsőként nyitott az amerikai listák első helyén. Az anyagból a kiadásától számított egy év alatt több mint 660 ezer példány talált gazdára az Egyesült Államokban, és további mintegy 380 ezer Nagy-Britanniában.

A zenekar idén még két koncertet ad, Mexikóvárosban lépnek fel december 11-én, illetve 13-án.

 

Hozzászólások 

 
+2 #3 Zsolti 2013-11-28 12:17
Már olyat is lehetett hallani, hogy a nemzetközi űrállomáson fogják felvenni.
Én szeretem a FF középutas rockját, de általában az ilyen "senki sem csinált még ilyet"-típusú nyilatkozatok után szokták kiadni a zenekarok a leglaposabb anyagaikat...
De ne legyen igazam és legalább WL-szintű legyen az új lemez is.
Idézet
 
 
+3 #2 Tom 2013-11-28 10:15
kár, hogy én még semmi radikálisat nem hallottam a Foo Fighterstől.
bár ha egy kis tökösséget vinnének a zenéjükbe, azt már lehetne magukhoz képest radikálisnak nevezni. Mondjuk ehhez nem a felvétel módján kéne változtatni, hanem a dalszerzésen.
Idézet
 
 
+7 #1 Vanishpower 2013-11-27 22:43
Házilag lesz felvéve, minden egyben, hangszerenként egy sávra plusz egy ének amin semmi utómunka nem lesz. Nem lesznek énekharmóniák se, úgy hogy eljátszák úgy adják majd ki. Lehet, hogy az előtte levágott disznóból készített kolbász szagát is fogjuk érezni rajta. Amúgy be is jönne egy ilyen megközelítésű lemez a sok agyon színezett album után. :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.